Afbeelding
Erik Wallenburg

Steunbetuiging Oekraïne. Hulpacties komen op gang.

Gemeente

ZEEWOLDE - Als steunbetuiging vanuit de gemeente wappert sinds deze week de Oekraïense vlag op het Raadhuisplein. Ook is de verlichting in het centrum aangepast naar geel/blauw om het medeleven met de Oekraïense bevolking te benadrukken.

Hulpsacties
Inmiddels komen er steeds meer hulpacties op gang om de stroom vluchtelingen uit Oekraïne te helpen. Dat gebeurt ook in Zeewolde. Op de website van Zeewoldevoorelkaar is nu een speciale pagina ingericht ‘Zeewolde voor Oekraïne’ waar initiatieven met hulpacties voor Oekraïne zijn verzameld.

“We zien allemaal de beelden van de verschrikkelijke gebeurtenissen in Oekraïne. Veel mensen willen dan ook helpen en dat maakt ons blij!”, meldt Zeewoldevoorelkaar, onderdeel van Welzijn Zeewolde. “Maar waar begin je?”  Het overzicht van initiatieven op ‘Zeewolde voor Oekraïne’ kan daarbij helpen. “Hier kunnen mensen zich wellicht bij aansluiten of hun hulp aanbieden.”

Heb jij ook een initiatief of wil je er zelf een starten en kan je wel wat hulp gebruiken? Laat het dan weten via info@zeewoldevoorelkaar.nl of bel op werkdagen tussen 10:00 en 16:00 uur naar 036-5224655.

Afbeelding