Afbeelding
Foto: RRReis

OV Regio IJsselmond en stadsvervoer Lelystad wordt RRReis

· leestijd 2 minuten Ingezonden

FLEVOLAND - RRReis is vanaf 10 december de naam voor het openbaar vervoer in Flevoland (exclusief Almere) en Noordwest Overijssel. EBS verzorgt vanaf dan het busvervoer in deze regio’s onder de naam RRReis. Vanaf 10 december geldt er tevens een nieuwe dienstregeling. 

RRReis biedt reizigers meer en snellere reismogelijkheden, waaronder vijf nieuwe snelRRReis lijnen. Voor een groot deel van de lijnen veranderen de vertrektijden en aansluitingen. Ook worden bestaande abonnementen vervangen door nieuwe abonnementen die in alle RRReis gebieden geldig zijn.

De nieuwe snelRRReis lijnen zijn:
- 207 Harderwijk - Lelystad Batavia Stad
- 214 Lelystad Emmeloord - Steenwijk
- 215 Urk - Nagele - Kampen
- 216 Almere - Zeewolde - Harderwijk
- 218 Lelystad – Urk.

Op de lijn 142 Harderwijk – Zeewolde – Nijkerk – Amersfoort wijzigt het eindpunt naar station Amersfoort Vathorst. Daarmee is er vanuit Zeewolde een directe verbinding met Nijkerk Corlaer en Amersfoort Vathorst. De dienstregeling tussen Nijkerk en Vathorst is afgestemd op die van lijn 101. In de avonduren rijdt lijn 142 langer door en is het aantal reismogelijkheden naar Zeewolde vergroot.

Met de snelRRReis lijnen kan tussen Urk en Lelystad en tussen Harderwijk en Batavia Stad zonder overstap worden gereisd, en met snelRRReis 215 wordt de reistijd tussen Urk en Kampen ruim 20 minuten korter.

Met lijn 11 krijgen reizigers een nieuwe snelle verbinding tussen station Lelystad Centrum en Lelystad-Haven. In combinatie met lijn 1 kun je vanaf 10 december van maandag t/m zaterdag overdag ieder kwartier tussen het station Lelystad Centrum en Lelystad-Haven reizen.

Lijn 143 rijdt vanaf Dronten via Swifterbant naar Lelystad en vervangt op dit traject lijn 145. 

De dienstregeling tijdens de spits van lijn 146 (Kuinre - Emmeloord – Dronten) wordt uitgebreid. De extra spitsritten en de ritten in de avonduren en het weekend tussen Dronten en Swifterbant worden vervangen door lijn 143.

Lijn 147 (Dronten – Harderwijk – Barneveld) wordt vanuit Harderwijk verlengd naar Barneveld en vervangt op dit traject lijn 205. In de ochtend rijden twee ritten in Dronten door als lijn 646 naar de Aeres Hogeschool.

Met lijn 521 en 522 krijgt Dronten twee nieuwe buurtRRReis lijnen. De lijnen rijden samen ieder half uur, ook op zaterdag.

Reizigers tussen Genemuiden en Zwolle krijgen met lijn 174 een nieuwe directe verbinding die van maandag t/m vrijdag in de spits elk half uur rijdt. In de daluren rijdt deze lijn 1 keer per uur. Lijn 174 rijdt in Zwolle via Stadshagen, net als lijn 171 tussen Blokzijl en Zwolle.

Op www.RRReis.nl/dienstregeling-bus  staat een compleet overzicht van alle wijzigingen per lijn.

Elektrische bussen 

Vanaf 10 december bestaat een groot deel van de vloot in de regio uit ruim 230 elektrische bussen van BYD.  De nieuwe bussen bieden meer comfort dankzij faciliteiten zoals wifi, usb-aansluitingen en een elektrische rolstoelplank. Vanaf 10 december wordt de elektrisch vloot aangevuld met enkele tientallen tijdelijke bussen. In het eerste deel van 2024 worden ook deze geleidelijk vervangen door nieuwe elektrische bussen van EBUSCO.

Over RRReis
RRReis is de naam voor het openbaar vervoer in Flevoland, Gelderland en Overijssel. Er zijn verschillende vervoerders die het openbaar vervoer onder de naam RRReis verzorgen. EBS verzorgt sinds december 2022 het busvervoer in Midden-Overijssel en Veluwe Noord en vanaf 10 december 2023 ook het busvervoer in Flevoland (exclusief Almere) en Noordwest Overijssel onder de naam RRReis. In Gelderland verzorgd Hermes onder de naam RRReis het openbaar vervoer in Zuid-Veluwe. Vanaf 10 december gaan ook de Valleilijn (Keolis) en de regio Twente (Arriva) verder onder de naam RRReis.

band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden 15 apr, 10:46
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 15 apr, 10:06
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29
Kunstenaar Patrick Visser en voorzitter Herman Vermeer onthullen de JunkArt tulp
Tulpen Kunst Route met unieke audiotour Ingezonden Instagram 14 apr, 21:52