Afbeelding
Foto: Isaac Guesada

Lotgenotengroep Post Covid van start in Harderwijk

Ingezonden

HARDERWIJK - In januari 2024 wordt in Harderwijk de eerste bijeenkomst van de Lotgenotengroep Post Covid gehouden. Hier kunnen mensen terecht die langdurig klachten hebben na een coronabesmetting, ook wel bekend als Long Covid.

De nieuwe Lotgenotengroep start op initiatief van Nico van Egdom, die zelf al ruim twee jaar de gevolgen van Post Covid ervaart. De 37-jarige Harderwijker werkte voordat hij ziek werd vijf dagen per week in het basisonderwijs. “Op dit moment werk ik niet”, laat hij weten.

Om andere lotgenoten te ontmoeten en ervaringen te delen startte Nico als deelnemer bij een lotgenotengroep in Elburg. “Dit zette me aan het denken, kan ik dit zelf niet starten in Harderwijk? Er zijn namelijk meer van 90.000 mensen in Nederland met ernstige Post Covid problemen. Na contact met PostCovid NL is een en ander in gang gezet, en heb ik nu een eigen ruimte van waaruit ik zelf een groep mag leiden.”

De Lotgenotengroep Post Covid wordt ondersteund door de organisatie PostCovid NL. “Het doel is om andere mensen met Post Covid te ontmoeten en ervaringen en gevoelens over de ziekte te delen”, aldus Nico, “Ik heb zelf ervaren hoe prettig dit is.”

Om deel te nemen aan de groep, dienen geïnteresseerden zich vooraf in te schrijven via de website www.postcovidnl.nl. Inschrijven is gratis. Maximum aantal van 8 deelnemers per groep.

De bijeenkomsten, die elk 1,5 uur duren (van 10.30 tot 12.00 uur), starten vanaf 23 januari 2024 in Harderwijk met een groep van maximaal 8 personen. Locatie: WOC de Aanleg in Harderwijk

Afbeelding
Hengelsporters van "Ons Stekkie" kwalificeren zich voor NK met twee titels Sport Instagram 20 mei, 09:19
Afbeelding
VV Zeewolde laat in kampioenswedstrijd geen spaan heel van Swift '64 Sport Instagram 19 mei, 15:37
Kleinkoor Caprice organiseert een open repetitie voor geïnteresseerde zangers
Open repetitie bij Kleinkoor Caprice Nieuws Ingezonden 18 mei, 21:25