Afbeelding
Foto: Fotostudio Wierd

Flevolandse boerenmentaliteit voert boventoon tijdens Kennisdag Bodem en Water

· leestijd 1 minuut Ingezonden

DRONTEN - De Kennisdag Bodem & Water, die 26 februari plaatsvond in Dronten, is goed bezocht. Ruim 150 Flevolandse boeren en andere professionals waren in De Meerpaal aanwezig om elkaar te ontmoeten en Flevolandse boerenpraktijk te delen. 

Petra van der Werf, programmamanager ABW: “In een tijd waarbij er voor de sector volop uitdagingen zijn, blijven de Flevolandse boeren de schouders eronder zetten.”

Afwisselend programma met workshops 

De Kennisdag is één van de bijeenkomsten van het Actieplan Bodem en Water Flevoland (ABW). Een samenwerkingsverband tussen LTO Noord, Waterschap Zuiderzeeland en Provincie Flevoland, met als doel een duurzame landbouw in Flevoland bevorderen door bewust bodemgebruik, een goede waterkwaliteit en waterconservering in het bodemprofiel. Tijdens de Kennisdag konden aanwezigen deelnemen aan verschillende workshops. Onderwerpen als waterbeschikbaarheid en waterverdeling, wortels en bodemvorming, water geven, bodembeheer en klimaatverandering en biodiversiteit kwamen voorbij.

Het begint op het boerenerf

Keynote speaker André Hoogendijk, directeur van BO Akkerbouw, trapte de Kennisdag af met een lezing over doelsturing. Hij deelde denkrichtingen om samen meer te weten en te kunnen handelen. “Het perspectief komt niet uit Den Haag maar uit de sector. Laten we samen kijken naar oplossingen,” aldus André. Hij benadrukte dat de boer op het eigen erf aan het roer staat. Dat de kennis die de boeren op hun eigen erf opdoen van waarde is voor collega-agrariërs bleek tijdens de Kennisdag. Er werden veel nieuwe inzichten gedeeld aan de hand van de actualiteit, zoals het veranderende klimaat en het effect op de bodem.

“Wat ik hier heb geleerd neem ik mee naar huis. Daar kijk ik hoe ik het kan inpassen,” vertelde één van de deelnemers. Een andere deelnemer gaf aan dat er veel nieuwe en bruikbare informatie werd verteld door collega-boeren.

Boeren - die niet naar de Kennisdag konden komen - kunnen binnenkort de workshops online terugkijken via www.bodemenwaterflevoland.nl/kennisdag

Meer informatie over het Actieplan Bodem en Water:  www.bodemenwaterflevoland.nl

band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden 15 apr, 10:46
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 15 apr, 10:06
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29
Kunstenaar Patrick Visser en voorzitter Herman Vermeer onthullen de JunkArt tulp
Tulpen Kunst Route met unieke audiotour Ingezonden Instagram 14 apr, 21:52