Afbeelding
Eigen foto

‘Opgave Oosterwold te groot voor Zeewolde’

Ingezonden

ZEEWOLDE - Het ontwikkelen van de wijk Oosterwold is een te grote opgave voor een kleine gemeente als Zeewolde. Zo was de opinie van de openbare fractievergadering, die CDA Zeewolde dinsdag 16 april heeft gehouden bij wijngoed Wilgenhorst.

Gezien de problemen die zich in Almere al hebben geopenbaard, vonden de aanwezigen het doorgaan met Oosterwold niet passen bij Zeewolde. Ook omdat het concept maar vier woningen per hectare toestaat, terwijl de ruimte in Flevoland schaars is.

Oosterwold zou een nieuw dorp worden van 10.000 woningen (net zo groot als Zeewolde nu) op 20 kilometer afstand van de huidige kern. Zo’n tweede dorpskern, die tegen Almere aanligt daar heeft Zeewolde geen voordeel van vonden de aanwezigen. Deze inwoners worden geen lid van een Zeewolder vereniging of komen niet naar het centrum voor boodschappen. Wel zou Zeewolde dan voor alle voorzieningen als winkels en scholen moeten betalen.

Bouwen op de agrarische gronden van Oosterwold is om meerdere redenen niet eenvoudig. Er staan verschillende lijnen met windmolens, waar niet mag worden gebouwd. Het gebied heeft te maken met bodemdaling en de vraag is of deze kostbare landbouwgrond überhaupt moet worden ingezet voor woningbouw.

De mogelijkheid om Oosterwold dan maar aan Almere te verkopen werd evenmin met gejuich ontvangen. Almere zit in zwaar financieel weer en daarbij is Zeewolde de grond dan kwijt ‘waardoor je er niets meer over te zeggen hebt’ . Een aantal deelnemers opperde dat het misschien wel het beste is als Zeewolde besluit te stoppen met de ontwikkeling van Oosterwold en het gebied te laten zoals het nu is.

Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00
Afbeelding
EHBO Zeewolde krijgt les van de professionals Algemeen Instagram 29 apr, 10:43