Dr. Mulder
Dr. Mulder Foto: TU Apeldoorn

Avond over ‘joodse spiritualiteit’ in Open Haven

Kerk

ZEEWOLDE – Dr. Michael Mulder spreekt woensdagavond 6 maart spreekt dr. Mulder in Open Haven over joodse spiritualiteit. De dagelijkse gebeden worden in het jodendom ook wel ‘offerdienst van het hart’ genoemd. Hoewel de dagelijkse offerdienst in de tempel al lang niet meer bestaat, blijft deze op een bepaalde manier doorgaan in de gewone praktijk van veel gelovige Joden. Er is geen altaar meer, waarop offers worden gebracht. Maar er is wel een eettafel, waar de eredienst in huis wordt voortgezet.

Wat heeft dit de hedendaagse mens nog te zeggen? Wat kunnen christenen er bijvoorbeeld van leren? |Diverse vragen dienen zich aan. Op welke manier wordt in het Jodendom gebeden? Waarop ligt de nadruk in de praktijk van het leven met God? Op welke manier kan dit een verrijking zijn voor het eigen geloofsleven? Dr. Mulder is universitair docent Nieuwe Testament, Judaïca en Kerk en Israël aan de Theologische Universiteit te Apeldoorn en de Christelijke Hogeschool te Ede. Tevens is hij verbonden aan het Centrum voor Israëlstudies, waarvan hij van 2006 tot 2019 directeur was. Hij promoveerde op het proefschrift Israël in Romeinen 10. Voor gesprekskringen schreef hij met collega’s binnen het Centrum voor Israëlstudies onder meer ‘Hoezo Israël, Gespreksstof voor Bijbelkringen’ (Zoetermeer: Boekencentrum, 2016). Dr. Mulder staat bekend als een buitengewoon innemende man, die op een toegankelijke manier zijn lezing houdt en eraan hecht om goed in contact met zijn publiek te staan.

Belangstellenden worden van harte uitgenodigd de avond in Open Haven bij te wonen (zaal Kogge). Aanvang 19.30 uur met koffie/thee vooraf. Een vrije bijdrage is welkom.

Opgave gewenst. Info: Ria van der Knaap 0651982531 of trefpunt@pgzeewolde.nl.