Afbeelding
Markus Spiske

Aanval op wapenbezit: ‘Mijn mond is mijn beste wapen!’

· leestijd 1 minuut Politie

ZEEWOLDE - De laatste maanden komt het geregeld voorbij in het nieuws: geweld onder jongeren met een steekwapen, onder de jongeren ook wel ‘shank’ genoemd. Steeds meer jongeren zijn in het bezit van een wapen. Het geweld tussen jongeren onderling wordt steeds extremer. Jongeren voelen zich dusdanig onveilig dat een veilige leefomgeving in het geding komt. 

In september 2020 kwam er in Zeewolde ook een steekincident voor onder twee minderjarige Zeewoldenaren. Met verregaande gevolgen. Zo lag het 17-jarige slachtoffer een tijd lang in het ziekenhuis en werd de 16-jarige dader vastgezet. 

Met een filmpje #Noshank #Datispashard, verspreid op Facebook, werd door een aantal bezorgde Zeewoldenaren de handen ineengeslagen om zo de maatschappelijke discussie over het dragen van wapens aan te zwengelen. ‘Om zo ernstige ongelukken te voorkomen.’

Aan het lokale filmpje, gemaakt door Simon Otten / Creative Visuals, werkten onder meer twee bestuursleden van de Groene Schuur, de conciërge van RSG de Levant, een straathoekwerker en influencer DutchPerformante mee. “Graag willen wij samen de strijd aan gaan om deze trend te doorbreken door ons uit te spreken voor een Veilig Zeewolde”, laten ze weten.  

Met de uitspraak ‘Mijn beste wapen is mijn mond!’ roepen zij jongeren op met anderen en onderling het gesprek aan te gaan over wapens. ‘Wat weet jij over wapen- en messenbezit onder jongeren? Weet jij wat een shank is? Ben jij, of ken jij een slachtoffer, toeschouwer, drager of misschien wel een dader? Praat er met je vrienden, ouders, mentor, sportmaten, elkaar over! Weet dat je altijd bij de jeugdagent/wijkagent terecht kan. Mijn beste wapen is mijn mond! Die van jou ook? Sta jij ook voor een Veilig Zeewolde? Deel dan deze video en praat er met elkaar over. No shank, dat is pas hard!’

De videofilm is onder meer te zien op de Facebook pagina van politie Zeewolde

Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56