Afbeelding
Gemeente Zeewolde

Partijen dienen motie in: ‘Inwoners mogen niet achteruit gaan op gemaakte afspraken rondom Integrale Verordening Sociaal Domein’

Politiek

ZEEWOLDE - Eerder kwam in het nieuws dat cliënten die zorg nodig hebben en onder de minimaregeling vallen, hun eigen bijdrage voor WMO vanaf 2022 moeten betalen. Dit gaat om 19,00 euro per maand. Deze wijziging is een gevolg van het besluit Integrale Verordening Sociaal Domein die de gemeenteraad in Maart 2021 heeft genomen.

In dit besluit vielen meerdere verordeningen samen. Uit voorlichting vanuit de portefeuillehouder is destijds aangegeven dat inwoners hier niet op achteruit zouden gaan als gevolg van het aanpassen van deze verordening. In de praktijk blijkt dit wel het geval te zijn.

 BurgerBelang, Zeewolde Liberaal, Pvda/GroenLinks, CDA en D66 laten weten de aankomende raadsvergadering een motie in te dienen om de regeling met terugwerkende kracht weer terug te draaien en hier zo spoedig mogelijk actie op te ondernemen, ‘zodat het al geïnde geld wordt terug gestort en er niet nog meer inningen zullen zijn de komende maanden’. De partijen vertrouwen erop, dat er een meerderheid is voor deze motie.

Met deze motie zal de regeling ook weer gelijk lopen met Harderwijk en Ermelo.