Afbeelding
Erik Wallenburg

Jan Peter Bultman wint eigen zetel (maar dan voor thuis)

Politiek

ZEEWOLDE – Het Zeewolde Zetel Voorspel Spel is gewonnen door Jan Peter Bultman. Hij had op één zetel na de sensationeelste verkiezingsuitslag ooit in Zeewolde juist voorspeld.

Bultman verkrijgt hiervoor een eigen zetel. Niet een zetel in de gemeenteraad, maar een fraai, door Van den Hoorn Meubelen geschonken exemplaar. Deze wordt binnenkort aan hem uitgereikt.

Jan Peter Bultman maakte bij zijn voorspelling slechts één fout. Hij ging ervan uit dat Leefbaar Zeewolde negen zetels zou behalen en Actief Zeewolde twee. Dat moesten er resp. tien en één zijn. Het aantal zetels voor de VVD (twee), ChristenUnie (vier), D66 (één) en CDA (één) had hij wel goed voorspeld. Minder profetisch was Bultman bij het voorspellen van het correcte Zeewolder opkomstpercentage: hij dacht dat het zou uitkomen op 61, terwijl het uiteindelijk 53(,24) werd. Met 54 procent zat Kees Kortleve hier het dichtst bij. Bultman was de enige die voor Leefbaar Zeewolde zo’n hoog zetelaantal had verwacht. Henjo de Looper zat er met acht ook nog redelijk dichtbij, de overige ‘voorspellers’ dachten aan zeven of lager. Slechts drie inzenders dachten dat ‘Leefbaar’ zetels zou inleveren.

Het gros van de deelnemers aan het Zeewolde Zetel Voorspel Spel had meer verwacht van VVD, D66 en Actief Zeewolde. De winst van de ChristenUnie daarentegen was niet zo verrassend, evenmin als de zwakke score van het CDA.
Eerdere winnaars van een ‘eigen’ zetel waren onder anderen Jan Compagner en wijlen Cees Meijer.