Afbeelding
Logo Leefbaar Zeewolde

Leefbaar Zeewolde: ‘actieve lobby van Commissaris van de koning, Leen Verbeek, volstrekt ongewenst’

Politiek

ZEEWOLDE - Leefbaar Zeewolde is ontstemd over de actieve lobby van Commissaris van de koning Leen Verbeek. “In het afgelopen jaar zijn wij geïnformeerd over de plannen van Defensie waarbij Zeewolde in beeld is als mogelijke locatie voor een nieuw te realiseren kazerne”, laat Leefbaar Zeewolde weten. “Verdere informatie is daarbij niet gegeven. Uit de nieuwjaarstoespraak van de commissaris van de koning, dhr. L Verbeek, blijkt nu dat een actieve lobby heeft plaatsgevonden. Wij vinden deze manier van actief lobby voeren volstrekt ongewenst.”

“Voor zover ons bekend is er naar de mening van de inwoners en het bestuur van Zeewolde niets op voorhand gevraagd. Dit is oude politiek en Leefbaar Zeewolde vindt dat niet meer van deze tijd.” De partij is van mening dat voor een nieuwe grootschalige ontwikkeling eerst een interactief participatie overleg met de lokale samenleving en de lokale politiek zal moeten plaatsvinden. “Tot nu toe zijn alleen vage plukjes informatie verstrekt en daarmee kan geen inschatting gemaakt worden welke effecten te verwachten zijn voor de komende tien tot dertig jaar.”

Leefbaar Zeewolde wil dat ‘de minister, het ministerie en de provincie vanachter de gesloten deuren komen, uit de loopgraven klimmen en de samenleving van Zeewolde gaat informeren én betrekken bij besluitvorming over de eventuele komst van de mega-kazerne’. “Er mag geen sprake zijn van een overval waarbij we moeten schikken en accepteren.”

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00