Afbeelding
Foto: Pixabay

CU zet zich in voor toekomstbestendige startersleningen

Politiek

ZEEWOLDE - De maximale hoogte voor de startersleningen voor nieuwbouw zijn afgelopen raadsvergadering verhoogd naar € 280.000; die was € 210.000. Dat meldt de fractie van CU Zeewolde. Voor dat bedrag zijn er in Zeewolde heel weinig nieuwbouwwoningen beschikbaar. 

“Zo’n starterslening is heel belangrijk voorstarters!”, aldus Femke van Wijk namens de fractie. “Dit scheelt een aanzienlijk bedrag op de mogelijke hypotheek. Voor mij maakte dat een paar jaar geleden hét verschil om toch een woning te kunnen kopen. Daarom vinden we het belangrijk dat die lening, net als de starterslening voor bestaande bouw, meegroeit met de markt. We hebben daarom een motie ingediend om tijdens de evaluatie deze zomer een marktconforme grens, bijvoorbeeld die van de Nationale Hypotheekgarantie, te bekijken. We willen de starterslening daarmee toekomstbestendiger maken.” 

De fractie van de CU is blij dat alle fracties deze motie mee in hebben gediend, en dat deze ook door het college is overgenomen. “Wij zijn benieuwd naar de vervolgstappen!”