Afbeelding

Prima weersomstandigheden bij JAM Schoolkorfbaltoernooi groepen 4 en 5

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - KV Wolderwijd organiseerde vrijdagmiddag 27 september de 24e editie van het JAM Schoolkorfbaltoernooi. Aan het toernooi op sportpark De Horst deden leerlingen mee van de groepen 4 en 5 van de Zeewolder basisscholen. De weersomstandigheden konden eigenlijk niet beter. Het zonnetje scheen vrijwel de hele tijd, pas bij de prijsuitreiking begon het een klein beetje te regenen.

Het toernooi werd gespeeld volgens het zogenoemde 4-Korfbalsysteem: twee teams van elk vier spelers, twee jongens en twee meisjes, speelden op één veld tegen elkaar. Om kwart voor vier startte de eerste wedstrijd, even voor zessen werd de laatste gespeeld. In totaal waren er twaalf rondes van elk tien minuten. Verspreid over even zovele velden werden er acht wedstrijden tegelijk gespeeld. De prijsuitreiking werd verricht door wethouder Ewout Suithoff (Sport) en Ben Scharft en Rob Kettenis, resp. voorzitter KV Wolderwijd en toernooiorganisator. Bij groep 4 gingen de hoofdprijzen naar De Regenboog 1 en In de Lichtkring 1, bij groep 5 naar Het Mozaïek 1, De Toermalijn 4, De Lichttijgers (In de Lichtkring), De Toermalijn 3, ’t Kofschip 2 en Kaleidoscoop 2. Voor elk van de winnende teams was er een beker. In sommige poules sprong één team eruit, in andere bleef het tot het laatst spannend. Het was dan ook volop genieten geblazen voor de hartstochtelijk meelevende leerkrachten, ouders en zelfs grootouders langs de lijn.

JAM Harderwijk trad voor het eerst op als hoofdsponsor van het schoolkorfbaltoernooi. JAM helpt kinderen en jongeren; van basisschool tot universiteit met huiswerkbegeleiding, bijles, CITO-training, examentraining en remedial teaching. Voor meer info: https://jamharderwijk.nl. Ook dit jaar was Bakker Bart Zeewolde weer als sponsor actief. In de kantine van KV Wolderwijd waren de bekende kaasstengels en donuts van Bakker Bart verkrijgbaar. De opbrengst van de verkoop kwam ten goede aan KV Wolderwijd. Het geluid tijdens het JAM Schoolkorfbaltoernooi werd zoals de laatste jaren te doen gebruikelijk verzorgd door AHV Audio uit Zeewolde. Fruithal Smits was ook dit jaar de leverancier en sponsor van de appels voor alle deelnemers. Dit in het kader van ‘KV Wolderwijd, de gezonde club’.