Tafeltennissers Zeta – hoopvol van start in 1e klasse

· leestijd 1 minuut Sport

Zeewolde - Team 1 van tafeltennisvereniging Zeta, speelt dit seizoen, na het behalen van het kampioenschap in de 2e klasse vorig seizoen, in de 1e klasse.

De Zetanen hebben in het verleden wel vaker in de 1e klasse gespeeld, maar dat werd eigenlijk nooit een succes, en degradeerde het team na één seizoen altijd weer terug naar de 2e klasse. Je zou kunnen zeggen te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. De doelstelling voor dit nieuwe seizoen in de 1e klasse is dan ook gewoon om te proberen te handhaven en dat zal al moeilijk genoeg zijn voor het team.

De samenstelling van Zeta 1, die deze handhaving moeten gaan bewerkstelligen, is zoals dat de laatste jaren het geval was met kopman Harry Sijm, Roel Bakker en Gert-Jan Moerland.

De eerste wedstrijd, uit tegen Over ’t Net uit Amersfoort, gaf hoop voor het verdere verloop van de competitie. De Zetanen weerden zich knap en gingen met een nipte nederlaag van 3-2 terug naar Zeewolde. De tweede wedstrijd, een week later, uit tegen Iduna in Bilthoven werd eveneens “hoopvol” met 3-2 verloren. In beide wedstrijden bleek het Zeta-dubbel-duo Roel & Harry onverslaanbaar te zijn. Daarbij wist Harry zich prima aan te passen aan het hogere niveau in de 1e klasse door 50% van zijn single-partijen in winst om te zetten.

De kop is eraf, hopelijk kunnen de Zetanen als team nog verder doorgroeien om mee te kunnen met het hogere niveau in deze 1e klasse, om zo voldoende punten te scoren voor handhaving in de 1e klasse. Het zou leuk zijn!

Afbeelding
Realisatie nieuw woonzorgcomplex in Zeewolde een stap dichterbij Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 17 uur geleden