Afbeelding

Tafeltennissers Zeta doen goede zaken voor lijfsbehoud in 1e klasse

· leestijd 1 minuut Sport

Zeewolde - Team 1 van tafeltennisvereniging Zeta komt dit seizoen, na enkele jaren in de 2e klasse te hebben gebivakkeerd, weer uit in de 1e klasse competitie.

De Zetanen hebben in aanloop naar dit nieuwe seizoen geen wijzigingen doorgevoerd in de samenstelling van team 1 ten opzichte van het afgelopen seizoen. Hierdoor mogen de vertrouwde namen: Harry Sijm, Roel bakker en Gert-Jan Moerland, “knokken” om de doelstelling voor handhaving in de 1e klasse, veilig te stellen. Wat op zich al een redelijk zware doelstelling is.

De eerste twee wedstrijden werden net aan met 3-2 verloren, waar de Zetanen best tevreden mee waren. Totdat wedstrijd nummer drie werd gespeeld. In deze thuiswedstrijd was Gispen uit Culemborg de tegenstander, maar die bleek uiteindelijk met maar liefst 0-5 veel te sterk voor de Zetanen. Na weer met beide benen op de grond te zijn beland, werd vervolgens ook bij VTVN in Nieuwegein verloren. Al was het met 3-2, maar elk punt telt in de strijd om lijfsbehoud, dus 2 belangrijke punten.

Afgelopen week stond de thuiswedstrijd tegen Over ’t Net uit Amersfoort op het programma. De voortekenen waren niet in het voordeel van de Zetanen, maar ach ze hadden niets te verliezen. En waarschijnlijk heeft deze ontspannen houding er voor gezorgd dat Zeta niet alleen zijn eerste westrijd in de 1e klasse wist te winnen, maar de winst was met 5-0 ook nog eens maximaal. Het was een onwerkelijke avond voor de Zetanen, die zelf na afloop ook verbaasd waren over het behaalde resultaat. Alles zat mee en viel de kant op van de Zetanen. Door dit mooie resultaat bezet Zeta nu de voorlaatste plaats op de ranglijst en doet het weer mee in de strijd voor lijfsbehoud.

Info: www.ttv-zeta.nl

Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Informatiemiddag over 'levend verlies' georganiseerd door CVA-keten Noordwest-Veluwe Ingezonden 1 mei, 08:21