Vechtlust VV Zeewolde in tweede helft beloond met overwinning op koploper Veenendaal

· leestijd 2 minuten Sport

ZEEWOLDE - VV Zeewolde heeft zaterdagmiddag 7 december op sportpark De Horst een knappe 2-1 overwinning behaald op koploper VV Veenendaal. Op basis van de vechtlust in de tweede helft was er op de zege niets af te dingen.

Maurizio Sleurink en Ali Akachar waren na hun schorsing van één wedstrijd zaterdagmiddag weer van de partij. Ook Ronald Hoek was terug bij de selectie, maar nog niet fit genoeg om in de basis te beginnen. Routinier Reinier Joustra stond wederom in de achterste linie. De wedstrijd zelf begon niet al te best voor Zeewolde. Al na drie minuten keek de formatie van Peter Epe tegen een achterstand aan. De buitenspelval werkte niet goed, waardoor Mohammed Hassan namens de gasten ongehinderd kon binnenschieten: 0-1. In de verdere eerste helft viel er eigenlijk nauwelijks wat te genieten. Het lukte Zeewolde maar niet grip op de wedstrijd te krijgen. De Veenendaalers oogden net even iets feller en kwamen er soms ook dreigend uit, aan echte aanvallen kwam de ploeg evenmin toe. In de tweede helft was er sprake van een heel ander spelbeeld. Nick Redegeld kwam bij Zeewolde in het veld voor Martijn van Heesbeen en liet meteen zien er zin in te hebben. In de 52e minuut onderschepte hij de bal bij het uitverdedigen door de gasten, gaf ‘m vervolgens aan Ali Akachar die op zijn beurt Niels van Moolenbroek bediende. De vlotte tegenaanval resulteerde uiteindelijk in de tot dan toe niet verwachte gelijkmaker: 1-1. De thuisploeg gooide daarna alle schroom van zich af en zorgde er mede daardoor voor dat de lijstaanvoerder niet terug in de wedstrijd kon komen. Een vliegend schot van Rutger de Vries in de 66e minuut had zomaar de 2-1 kunnen betekenen, maar de bal scheerde langs de verkeerde kant van de paal. Diezelfde De Vries kopte zes minuten later een hoekschop net naast. In de 75e minuut kwam Zeewolde alsnog op voorsprong. Het doelpunt typeerde de tweede helft. Redegeld veroverde de bal op eigen kracht, drong door de verdediging van Veenendaal heen en wist uiteindelijk zelfs doelman Guido Prins te verschalken: 2-1. De koploper keek plotseling tegen een achterstand aan en dat was niet waarvoor de Utrechters deze middag naar de polder waren afgereisd. De thuisploeg werd flink teruggedrongen, maar de overtuiging ontbrak bij de Veenendaalers en het ging allemaal veel te gehaast. Scheidsrechter Ter Velde, die het spel van dichtbij volgde, liet drie minuten extra voetballen. Het was nog even billenknijpen geweest voor de thuisploeg, de overwinning was er niet minder verdiend om. Blij en voldaan stapte Zeewolde dan ook van het veld, de gasten baalden vooral. Nick Redegeld werd uitgeroepen tot man of the match. Door de zege stegen de witblauwen van de elfde naar de tiende plaats. Veenendaal kon het verlies absoluut niet gebruiken en zakte van de eerste naar de derde plek. De nieuwe koploper heet VVOP. De ploeg uit Voorthuizen won zaterdagmiddag met 2-6 bij Stroe. Op 14 december staat de ontmoeting VVOP-VV Zeewolde op het programma. De polderboys mogen dus opnieuw tegen de koploper spelen...

De wedstrijd van afgelopen zaterdagmiddag had nog een Zeewolder tintje, al was dat geheel onbedoeld. De 24-jarige scheidsrechter Maarten (Joël) ter Velde uit Amsterdam bracht zijn jeugd door in Zeewolde en voetbalde er tot de A-junioren. Enkele jaren geleden besloot hij zich op het fluiten toe te leggen.

Spelers Zeewolde: Romero Butz, Ramon Chaigneau, Maurizio Sleurink, Reinier Joustra, Wouter Nederkoorn (85. Jeffrey Bras), Rutger de Vries, Denilson Ramazan, Niels van Moolenbroek, Jesper Tinga, Martijn van Heesbeen (46. Nick Redegeld) en Ali Akachar (87. Noah de Nooij).

Uitslagen 3e klasse B district Oost Zaterdag, 7 december 2019: AGOVV-Sportclub Teuge 7-1; SC Hoevelaken-Advendo ’57 1-1; SV Otterlo-Blauw Geel ’55 1-2; VV Stroe-VVOP 2-6; Terschuurse Boys-SKV 2-0; VV Zeewolde-VV Veenendaal 2-1; Zwart-Wit ’63-Rood Wit ’58 3-0. Stand: 1. VVOP 11-23 (27-16), 2. Terschuurse Boys 10-21 (17-9), 3. VV Veenendaal 11-20 (24-12), 4. Zwart-Wit ’63 11-19 (20-10), 5. Blauw Geel ’55 11-17 (27-18), 6. VV Stroe 11-17 (25-26), 7. SV Otterlo 11-16 (31-22), 8. SC Hoevelaken 11-16 (21-17), 9. AGOVV 11-16 (28-32), 10. VV Zeewolde 11-15 (14-14), 11. SKV 11-14 (16-15), 12. Rood Wit ’58 10-7 (9-21), 13. Advendo ’57 11-6 (10-26), 14. Sportclub Teuge 11-4 (12-43).