Afbeelding

Jeugdleden Hwa Rangdo pakken podiumplaatsen tijdens Fuji Mae Kids Cup

· leestijd 1 minuut Sport

SINT OEDENRODE/ZEEWOLDE - Zondag was de Fuji Mae Kids Cup in Sint Oedenrode. Dit is een toernooi speciaal voor de jeugd t/m 14 jaar. Hwa Rangdo deed mee met jeugdleden uit Zeewolde, Dronten en Biddinghuizen.

Voor de deelnemers, coaches en scheidsrechters was het vroeg opstaan om op tijd in Sint Oedenrode te zijn. Er was voor alle deelnemers een opening met warming up door een Mystery guest. Zo begonnen de deelnemers in een goede stemming aan het toernooi. De deelnemers konden meedoen aan de volgende onderdelen: Tuls, waarbij twee deelnemers steeds 1 vrije tul tegen elkaar lopen. Er was een 2de plaats voor Jamie Heuvelmans en Noor Post. De 3de plaats was voor Moaad al Bojaddaine en Maciej Moron.

Sparring t/m 8 jaar mogen de deelnemers elkaar niet raken en sparren zonder beschermers. Er wordt gekeken naar originaliteit, sportiviteit , spectaculaire technieken en inzet. De 9+10 jarigen sparren met semi contact. Raken naar het hoofd is niet toegestaan. De 11+12 jarigen sparren met semi contact en raken naar het hoofd is wel toegestaan, niet op aangezicht. De 13+14 jarigen sparren met semi contact waarbij raken op het hoofd wel toegestaan is. Bij het Sparren was en een 1ste plaats voor Noor Post, Maciej Moron en Moaad al Bojaddaine. De 3de plaats was voor Luca Olde.

Bij het onderdeel springtechnieken t/m blauwe slip B-klasse maken de deelnemers een opwaartse trap tegen een speciale bal die hangt aan een spring apparaat. Vanaf blauwe band A-klasse maken de deelnemers een opwaartse trap tegen een speciale plank van het spring apparaat. En er is een onderdeel breektechnieken. “Het was weer een geweldige sportieve dag waarbij iedereen zich van zijn/haar goede kant heeft laten zien”, laat de Taekwon-do school Hwa Rangdo weten. Voor meer informatie www.hwa-rangdo.nl

Afbeelding
VV Zeewolde haalt met Ed Engelkes toptrainer in huis Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 17 uur geleden
Nederlands Korfbalteam
Nederlands Korfbalteam tegen Regioteam in Het Baken: bestel nu je gratis ticket Sport 22 uur geleden