Afbeelding

Bratwurstcup 2019 bij Hengelsportvereniging ‘Ons Stekkie’ Zeewolde

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - Die Deutsche Bratwürst Wedstrijd. Sinds 2018 is deze jaarlijkse gezelligheidswedstrijd, gehouden op de laatste zondag voor het einde van het jaar, een vast item op de kalender van de lokale hengelsportvereniging ‘Ons Stekkie’. Dit jaar vindt de wedstrijd plaats op zondag 29 december.

Winnaar Fred Saarloos heeft nu met trots een gigantische Wissel bokaal in zijn huis staan. “Afgelopen jaar ving de top tien ruim 1000 vissen, dus we kunnen ons weer voorbereiden op een spektakel”, laat voorzitter Jan van de Bovenkamp weten. Hij licht de wedstrijd toe: “Er wordt gevist in de dorpsgrachten, die zijn 18 meter of breder en maar 80 cm diep. De doorsnee vis is niet groot, vooral voorn! We vissen op aantallen en gewicht dus wordt er (verantwoord) geteld en gewogen. In elk vak ontstaan twee klassementen, op gewicht en aantal. Beide resultaten opgeteld zijn de score. Per vak is er zo een klassement, bij de einduitslag gaan vak-punten voor gewicht en daarna zijn aantallen beslissend. Bij gelijke score na deze telling wordt er geloot.”

Er wordt gevist in drie vakken te weten:

- in de Wetering gracht, tussen plas en blauwe brug;

- de Steigerplas nabij de Cumulus;

- in de plas bij sportcentrum NextLevel (voorheen Bodyplan).

De kosten zijn € 7,50, inclusief het eerste broodje Bratwurst Sauerkraut und noch viel mehr. De maximale lengte van de hengel is 11,5 meter. · Parkeren aan de hand van de geldende verkeersregels. Inschrijven vóór 27 december alleen via wedstrijden@visseninzeewolde.nl

Het clubhuis aan de Baardmeesweg 4 in Zeewolde is open om 07.30 uur. Loten om 8.15 uur. Vissen van 09.30 uur tot 13.00 uur ( 3,5 uur).

Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 8 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Informatiemiddag over 'levend verlies' georganiseerd door CVA-keten Noordwest-Veluwe Ingezonden 1 mei, 08:21