Afbeelding

Tóch nog: Own the Spot!

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – De organisatoren hielden hun hart vast, want wisselvallig was het, en bleef het. Het oorspronkelijke plan om de Zeewolder editie van de Flevolandse skateparktour ‘Own the Spot’ te verrijden op zaterdag 29 augustus, was jammerlijk in het water gevallen. Op een sliknatte skatebaan valt nu eenmaal niet veilig te skaten, te BMX-en en te steppen. Maar van uitstel kwam gelukkig geen afstel, want de herkansing op vrijdagavond 4 september vond plaats onder ideale omstandigheden: een lekker temperatuurtje en een kurkdroge baan. Skaten maar!

Vanaf 17.00 uur die avond konden de deelnemers inrijden, en klokke zes nam wethouder Ewout Suithoff van Sportzaken het woord om het evenement te openen. Hij liet weten blij en trots te zijn op zo’n geweldige skatebaan, én natuurlijk het feit dat de happening, ondanks de ruime belangstelling, geheel ‘coronaproof’ kon en mocht plaatsvinden. Een vertegenwoordiger van organisator ‘Sportservice Flevoland’ deed daar nog een schepje bovenop en vond het “harstikke gaaf” dat ‘Own the Spot Zeewolde’ nu toch kon plaatsvinden op zo’n “gave” skatebaan, en dat zoveel enthousiaste deelnemers zich hadden ingeschreven was natuurlijk “helemaal gaaf”. Vanaf dat moment ging het los en gingen de waaghalzen fanatiek de onderlinge strijd aan, op step, skate of fiets.

‘Own the Spot’ is dezer dagen dé plek in Flevoland waar je als ‘rider’ je beste tricks kunt showen op de verschillende obstakels van de skatebaan. De beste tricks worden beloond en de deelnemer met de meeste punten per obstakel ‘owns the spot’! Een wedstrijd bestaat uit twee categorieën: youngsters (t/m 15 jaar) en adults (vanaf 16 jaar). Sportservice Flevoland werkt hierin samen met lokale sport- en welzijnsorganisaties en jongeren. Het doel van het laagdrempelige evenement, waaraan iedereen mee kan doen, is de beeldvorming te veranderen van ‘hangjongeren’ op Flevolandse skateparken, jongeren uit verschillende gemeenten met elkaar in contact brengen en het promoten van urban sports in Flevoland. De tour sluit af op zondag 13 september in Almere. Meer info: www.sportflevo.nl/ownthespot.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00