KV Wolderwijd nipt onderuit in Hilversum

· leestijd 1 minuut Sport

HILVERSUM - Het eerste seniorenteam van KV Wolderwijd ging zaterdag 5 september voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op bezoek bij de Corvers in Hilversum.

Op het prachtig gelegen sportpark Corverskuil in de bossen bij Hilversum moest er voor het eerst in lange tijd weer eens op echt gras gespeeld worden. De Zeewoldenaren beleefde een moeilijke start, en of het nu kwam door de ondergrond waarop gespeeld moest worden of door de warrig leidende scheidsrechter, die enkele dubieuze strafworpen aan de thuisspelende ploeg gaf, feit was dat KV Wolderwijd pas na 10 minuten, bij een 4-0 achterstand, voor het eerst tot scoren kwam. Hierna kwam Wolderwijd iets beter in de wedstrijd en kwam het team door enkele afstandsschoten iets dichter bij, 6-4. Het spel ging hierna gelijk op, echter de achterstand van enkele doelpunten bleef steeds op het scorebord staan. De thuisploeg bouwde dit tegen het einde van de eerste helft weer uit tot een ruststand van 12-8. Na de rust begon het vooral door rake afstandsschoten goed te lopen aan de kant van KV Wolderwijd, en ondanks enkele tactische wisselingen aan de kant van de thuisploeg, kwamen de jonge Zeewoldenaren steeds dichterbij. Met nog tien minuten te gaan was het gaatje bijna gedicht en werd de 17-16 gescoord uit een strafworp. De meegereisde supporters begonnen net te geloven dat een resultaat toch nog mogelijk was, toen op 18-17 de thuisploeg door twee rake afstandsschoten van de sterk spelende dames toch weer uitliep naar 20-17, en de wedstrijd was gedaan. Een rake strafworp in de laatste minuut veranderde hier niets meer aan. Eindstand 20-18. Al met al een goed debuut in de vierde klasse, helaas zonder resultaat in punten voor de ranglijst, maar vooral de sterke tweede helft biedt hoop voor de komende weken. Zaterdag 12 september om 15.30 uur speelt KV Wolderwijd haar volgende wedstrijd. KV Arena uit Rhenen is dan te gast op Sportpark De Horst.

15:30 Wolderwijd 1 - Arena 1

Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 6 uur geleden
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 6 uur geleden
Informatiemiddag over 'levend verlies' georganiseerd door CVA-keten Noordwest-Veluwe Ingezonden 1 mei, 08:21