Jenson de Leeuw wint ook tweede ronde van het NK Karten

· leestijd 1 minuut Sport

VENRAY - Raceway Venray was afgelopen weekend het toneel voor de tweede ronde van het NK 4-takt van Chrono Karting. Zeewoldenaar Jenson de Leeuw wist hier ook de tweede ronde van het NK op zijn naam te schrijven.

Na een solide training op vrijdag kon de juiste afstellingen op zaterdag maar moeilijk gevonden worden, waarna ‘s avonds na de training bleek dat het niet de afstellingen waren die niet klopte maar de kart moest na de zware trainingen recht gemaakt worden. Zondag ging de vrije training lekker en met een tweede tijd (0.4 seconden van de nr.1) ging Jenson met vertrouwen de kwalificatie in. Met de gouden 1 op zijn kart (want hij is de leider in het kampioenschap) ging Jenson er eens goed voor zitten en reed hij de poletijd met 0.3 seconden voorsprong.

De eerste race reed Jenson samen met Sam Calis direct in zijn kielzog en die duwde hem lekker op het rechte stuk waardoor ze in een paar ronden een gat van enkele seconden konden trekken. Helaas viel Sam daarna uit met technische problemen en reed Jenson solo met 5.1 seconden voorsprong als eerste over de finish. De tweede race was solide en reed hij met een gat van 4.2 seconden wederom als eerste over de lijn. De laatste race was Jenson snel en reed hij met een gat van 7.1 seconden naar de nummer 2 langs de finish vlag. “Ik ben super blij met dit resultaat en wil het team Kart Academy en ID Engines bedanken voor de begeleiding en support”, vertelt Jenson. “En natuurlijk mijn sponsoren. Zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geweest. : Cafetaria Twilight, A27 expo tapijt, Kart Centrum Lelystad, Holland Reklame en Standbouw, De Weerdt tentenverhuur, Deko Sign reclame, Pascal Fysio, AV Bouwkunde, Dome simulators, Mitra Zeewolde, Toine works, Rijvaardigheidscentrum Lelystad, Media Supply, Hessel en Aletta.