KV Wolderwijd wint door goede teamprestatie

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - De korfballers van KV Wolderwijd behaalden zaterdag 12 september de eerste overwinning van het veldseizoen. Tegenstander Arena werd met een 17-14 nederlaag teruggestuurd naar Rhenen.

Direct na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter lieten de Zeewoldenaren zien dat zij van plan waren iets recht te zetten na de nederlaag in Hilversum van vorige week, en binnen één minuut stond de 1-0 op het scorebord. Na de gelijkmaker van Arena liep Wolderwijd stapje voor stapje uit, en na 4-2 werd met drie rake afstandsschoten voor het eerst een gaatje geslagen naar 7-2. Na een kwartier spelen begon het aanvalsspel iets minder te lopen en werden er, door beide partijen overigens, veel kansen gemist. Het duurde zelfs tot de laatste minuut voor rust voordat Wolderwijd de korf weer vond. De ruststand was 8-5.

Na de rust liet Wolderwijd aan het aanwezige publiek zien dat zij vastbesloten waren deze wedstrijd naar zich toe te trekken. Vooral door afstandsschoten werd het verschil weer uitgebouwd naar vijf doelpunten, 13-8. Hierna kwam Arena opnieuw iets beter in de wedstrijd, en scoorde drie keer op rij, 13-11. Door enkele wisselingen, doorgevoerd door coach Van den Berg, slaagde Wolderwijd er in met meer lengte in het tweede aanvalsvak een reboundoverwicht te creëren. Hierdoor konden enkele lange aanvallen gespeeld worden en kreeg de tegenstander geen kans meer de achterstand te verkleinen. De eindstand van de wedstrijd was 17-14. Een mooi resultaat, behaald door een goede teamprestatie van de jonge Zeewoldenaren, die lieten zien dat zij prima in staat zijn om in deze klasse goed mee te draaien. Volgende week gaat KV Wolderwijd op bezoek bij KCD in Doorn.