De Bolschuit
De Bolschuit eigen foto

Watersportvereniging start weer met Zeilen voor Volwassenen (ZvV)

Sport

Het ‘Zeilen voor Volwassenen’ gaat vanaf donderdag 29 april weer van start. Op tien donderdagavonden wordt vanuit de Bolhaven op een gezellige en informele manier ingegaan op de basisprincipes van de zeilsport.

Doel van de tien avonden is de theorie en de praktijk te combineren door lekker te gaan zeilen. Dat gebeurt in groepjes van twee personen onder begeleiding, om zo de theorie direct in praktijk te kunnen brengen. Dankzij een grote groep vrijwilligers is het mogelijk om op verschillende typen zeilboten ervaring op te doen. Ook is het mogelijk om met eigen boot deel te nemen, om er meer vertrouwd mee te raken. De avonden starten om 19.00 uur vanaf de deelnemende boten, gelegen in de Bolhaven. Afhankelijk van het weer zal de avond rond 21.00 uur afgesloten worden.

Van bediening van de boot tot het wedstrijdreglement, van het ‘lezen’ van het water tot reddingsacties, alle fijne en noodzakelijke kneepjes van de zeilsport passeren de revue. Ter afsluiting wordt in kleine groepen een aantal Polyvalken gehuurd, om het allemaal zelf te gaan doen.

Nadere informatie en aanmelding: https://www.wvzeewolde.nl/zeilen/zeilen-voor-volwassenen/.