Afbeelding
Eigen foto

Basiscursus wielrennen bij TVZ

Sport

ZEEWOLDE - De Triathlon Vereniging Zeewolde (TVZ) start op 31 augustus weer met een basiscursus wielrennen. De training is bedoeld voor de startende wielrenner.

De basiscursus bestaat uit vijf trainingen op de dinsdagavond van 19:00-21:00 uur. De eerste training vindt plaats op 31 augustus vanaf de parkeerplaats bij de atletiekbaan. Tijdens de trainingen is er volop aandacht voor veiligheid, materiaalkennis en fietstechniek. Wat zijn bijvoorbeeld de regels bij het rijden in een groep? Hoe snij je het beste de bochten aan en hoe verwissel je een band? Tijdens elke training komen nieuwe onderwerpen aan bod en wordt er uiteraard gefietst in groepsverband.

Het is de tweede keer dat de TVZ deze basiscursus aanbiedt. “De vorige cursus in 2019 leidde tot een hoop enthousiaste reacties. Helaas kon in 2020 door de coronamaatregelen de cursus niet doorgaan. Maar gelukkig kan inmiddels de cursus opnieuw worden aangeboden. De TVZ hoopt hiermee de startende wielrenner verder te enthousiasmeren en met een vertrouwd gevoel de weg op te laten gaan.”

Aanmelden voor de cursus: mail naar Marije de Jong (marijtvz@gmail.com). De deelnamekosten zijn 25 Euro. Voor cursisten die tijdens of binnen één maand na afloop van de cursus lid worden, is de deelname gratis. Het aantal beschikbare plekken is beperkt dus aan geïnteresseerden wordt gevraagd om snel te reageren.

Meer informatie: www.tvz-zeewolde.nl

Afbeelding