Fabiënne ter Horst
Fabiënne ter Horst Eigen foto

Fabiënne ter Horst Nederlands Kampioen sportvissen bij de dames

Sport

WEST-GRAFTDIJK/ZEEWOLDE - Zaterdag 4 september jl. was het zover. Twee Nederlandse Kampioenschappen op één dag. Beiden werden ze gevist aan het Noord Hollands Kanaal. Bij de dames deed Fabiënne ter Horst mee en ze won! Met ruim 7 kilo vis werd de Zeewoldense winnaar van het NK 2021.

In een jaar dat extreme pieken en dalen combineert was dit een schitterend geluksmoment. Na reeds twee keer 4e te zijn geweest en dus het podium te missen was het nu raak voor Fabiënne. De laatste anderhalf uur waren super belangrijk. Dit was vooraf bekend door de intensieve trainingen die er werden gedaan in de voorbije maanden en leergeld van de vorige NK’s. Fabienne debuteerde nog maar twee weken terug in het Nationale team tijdens het WK. Daar werden ze 4e van de wereld, een mooie start van een hopelijk lange Interland carrière. Bij het dames NK waren er dertig finalisten uit heel Nederland.

Bij de heren was er bijna een nationale titel! Helaas was er één visser nóg beter dan Jan van de Bovenkamp die met 5,5 kilo een tweede plaats behaalde door op het 164 deelnemers tellende parcours maar één visser voor zich te dulden. ‘Weer bijna’, dat was zijn eerste reactie, maar enige tijd later was ook hij uiteraard super trots op deze fraaie podiumplek. Ook Patrick van de Bovenkamp viste een verdienstelijke wedstrijd maar viel niet in de prijzen.

“Na eerder in augustus op de Lage Vaart al met het team 7e van Nederland te worden is dit de slagroom op onze ‘Ons Stekkie’ Zeewolde taart!”

Komende zondag is er het volgende NK Feeder waar de drie matadors wederom actief zullen zijn. Ook dit NK wordt gevist aan het Noord Hollands Kanaal, dit keer omgeving Purmerend.