Afbeelding
Eigen foto

Hockeyploeg J6E1; verloren, maar trots en met dikke glimlach van het veld!

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – “Het zou niet helemaal realistisch zijn om alleen maar succesverhalen te vertellen over de jongens J6E1… dus nu een verslag over weerstand en veerkracht!”, schrijft coach Lonneke Schippers. 

Met kleine oogjes reed het team zaterdag om 07.30 uur opgetogen de polder uit, richting het Gooi. Dat het vroeg was, merkten de jongens al gauw in de wedstrijd. Snel 1-0 voor Huizen. “Ook de 2-0 viel, maar we hadden een afspraak met elkaar: ‘We hebben pas verloren na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter! Dus tot die tijd knokken voor elkaar en de bal!’ Helaas ook de 3-0 kwam voorbij onze keeper. Dit keer schoot een van mijn eigen jongens pardoes in eigen goal! Een schitterend doelpunt als een echt spits betaamd, alleen aan de verkeerde kant van het veld. Gelukkig werd er ook gelijk weer om gelachen.”

Een van de jongens had aangekondigd te gaan scoren. Nou dat heeft ie waar gemaakt. Volgende week graag hetzelfde ontbijt! Het werd 3-1. “In de wissel maar even gevraagd of deze knapperd dat kunstje nog eens te doen en dat deed hij meer dan eens!”

Tweede helft gestart met 4-1 achterstand, ging stukken beter. Immers, winnen kon nog steeds, dus schouders eronder en er weer tegenaan. 

Coach Lonneke blijft zoeken naar wat werkt in de ploeg. “Dus schaven, wisselen, moed inspreken, uitleg over wat je hebt te doen op een plek in het veld, een aai over hun bol en vooral positief de jongens benaderen! En dat heeft dan toch zo zijn resultaat.

Er werd verdedigd als een malle en ballen werden goed onderschept. Er werd meer met hoge druk gespeeld (ook al zei de jongens dit nog niet zoveel), maar Huizen kreeg het zwaarder in het veld.”

Het regende doelpunten in deze wedstrijd zowel van Huizen als van Zeewolde. Ook de jongens van J6E1 wisten het doel weer te vinden. “Helaas verloren met maar liefst 14 doelpunten in de wedstrijd. Huizen won met 9-5. Maar, een leuke wedstrijd, sportief en goed gespeeld door de jongens!”, concludeert een trotse coach. “Gemotiveerde jongens die doorgingen tot het eind, met veel weerstand en vooral veerkracht!”

Ben jij 7, 8 of 9 jaar en wil jij dit jongensteam komen versterken, zodat ze Huizen de volgende keer wel kunnen verslaan? Meld je dan aan bij Hockeyclub Zeewolde, www.hczeewolde.nl. Of kom naar de instuif op woensdag. Naast jongens in alle leeftijden, zijn meisjes in alle leeftijden natuurlijk ook van harte welkom!