Afbeelding

Zeewolde podium regionale jeugdcross

Sport

ZEEWOLDE - Verdeeld over 17 verschillende startmomenten gingen zaterdag in totaal 637 jeugdleden uit de regio van start voor de eerste wedstrijd van de regionale jeugdcross competitie. 

Afhankelijk van de leeftijdscategorie varieerde de afstand tussen de 3000 en de 1000m. De wedstrijdorganisatie, die in handen was van Zeewolde Atletiek, had hiervoor opnieuw een afwisselend parcours uitgezet buitendijks bij de RCN camping. 

De wedstrijd maakt onderdeel uit van in totaal drie voorronde wedstrijden. In maart nemen de finalisten van regio zuid, noord en midden het tegen elkaar op in de finale wedstrijd. Het was inmiddels de vijfde keer dat de regio organisatie voor Zeewolde koos als organiserende vereniging. Door Corona werd het een wedstrijd zonder toeschouwers. Dit, maar ook het feit dat deelnemers goed gehoor gaven aan de oproep om thuis te blijven bij vermeende klachten, maakte dat het deelnemers aantal aanzienlijk lager lag dan in voorgaande jaren, waar het aantal vaak al snel de 900 aantikte. In 2020 ging de cross al in zijn geheel niet door.

Natuurlijk deden er ook atleten mee van Zeewolde Atletiek. Zij boekten mooie resultaten, waarbij winnaars maar ook de andere doorzetters voldaan terug keken. Aanmoedigen en meedoen; sportmomenten om nooit te vergeten.
Alle gelopen tijden zijn na te lezen op www.uitslagen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding