deelnemers ouder/kind toernooi
deelnemers ouder/kind toernooi Foto: Paula Keiman

succesvol ouder/kind toernooi tv de punt

Sport Ingezonden

Bij tennis wordt, net als bij de meeste sporten, actief gespeeld met leeftijdsgenoten. Daarbij heeft elke leeftijdscategorie zijn eigen spelregels. Zo spelen de jongste kinderen op kleinere velden en met zachtere ballen. Het is natuurlijk ook heel leuk om met je vader, moeder of oom te tennissen. Maar dan moeten zij zich wel aanpassen aan de regels die voor jouw leeftijd gelden. Daarom organiseerde TV de Punt afgelopen Hemelvaartsdag het ouder/kind toernooi. Hierbij werd door een combinatie kind/volwassene gestreden om de eerste plaats in drie categorieën: oranje bal (t/m 10 jaar), groene bal (t/m 12 jaar) en gele bal (t/m 15 jaar). 

Op alle zes de banen werd de hele middag fanatiek gespeeld. En aan het eind van de middag hadden we drie winnende koppels: Morris & Willeke, Francesco & Claudia en Paula & Berry.

De winst stond bij dit toernooi niet voorop. Het ging vooral om de gezelligheid en het samen spelen. Ook in dat opzicht was deze middag een succes. Het was voor sommige deelnemers een eerste kennismaking met tennis, die naar meer smaakte.

De kinderen en volwassenen gaan nu weer verder trainen voor hun eigen competities en voor de clubkampioenschappen van begin juli. Wil jij ook eens kennismaken met tennis? Neem vrijblijvend contact op voor een proefabonnement of gratis proefles via welkom@tvdepunt.nl