Voorbeeldfoto van bestaand project
Voorbeeldfoto van bestaand project Foto: Project Wereldmeiden

Project Wereldmeiden; samen sporten om te helpen inburgeren

Sport Instagram

ZEEWOLDE -  De buurtsportcoaches van de Gemeente Zeewolde gaan starten met het project Wereldmeiden. Een maatjesproject in maatschappelijke diensttijd waarbij meiden tussen de 14 en 28 jaar andere meiden helpen met hun inburgering in Zeewolde. 

Er wordt gestart met een sportcarrousel in sportcomplex Het Baken. “Hierbij gaan we één keer per week samen sporten om elkaar én verschillende sporten te leren kennen”, licht buurtsportcoach Martje van den Bosse toe. “In de tweede helft van het project gaan de meiden samen sporten bij verenigingen. Aan het einde krijgen de deelnemers een certificaat maatschappelijke diensttijd en organiseren ze samen een eindfeest of afsluitende activiteit. Je kunt je nog aanmelden om mee te doen.

De eerste bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 22 november en begint om 16.00 uur. Voor meer informatie of aanmelden kun je contact opnemen met Martje van den Bosse, buurtsportcoach en projectleider via m.vandenbosse@zeewolde.nl of 06 102 55 891. Of kijk op www.sportencultuurzeewolde.nl voor meer informatie.