Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Mini Marathon Zeewolde mocht weer en hoe!

· leestijd 1 minuut Sport Instagram

ZEEWOLDE – Ruim tachtig deelnemers verdeeld over liefst negentien categorieën namen zaterdag 27 mei deel aan de twaalfde editie van de Mini Marathon Zeewolde. Zij en het publiek hadden er prachtig weer bij. De warming-up (voor zover die nodig was…) op het Kerkplein werd verricht door Samantha de Vries met haar UDX Ultimate Dance X-perience. Ook was er een heel mooie samenwerking met stichting Puur Zeewolde, die deze middag en avond met een gevarieerd programma het recreatieve seizoen aftrapte. 

De opbrengst van het door Zeewolde Atletiek georganiseerde loopfestijn gaat naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Hiermee kan het fonds de contributie of het lesgeld betalen voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten of bijvoorbeeld muziek te maken. Kortom, zo werd het zaterdagmiddag voor iedereen een loopfeestje!

De eerste Mini Marathon werd gehouden in 2009, dat was het jaar dat Zeewolde 25 jaar bestond. In 2020 en 2021 gooide corona roet in het eten en vorig jaar hadden de organisatoren vanwege alle onzekerheid nog te weinig puf de jaarlijkse traditie in ere te herstellen. Dit jaar werd dat echter dubbel en dwars goedgemaakt. “En volgend jaar bij het 40-jarig bestaan van Zeewolde hopen wij het 15-jarig bestaan van de Mini Marathon Zeewolde te vieren”, aldus Sybrigje Westerhof van Zeewolde Atletiek enthousiast. Zaterdagmiddag was het mede vanwege het fraaie voorjaarsweer reeds een echt feestje. Met hun startnummer konden de deelnemers aan de Mini Marathon (van onder 6 jaar tot senioren) na afloop van hun wedstrijd drinken halen bij Café De Mens en snoep bij De Leeuw Snacks. Ook kregen alle lopers een medaille en was er nog een verloting.

De uitslagen van de Mini Marathon zijn te vinden op Uitslagen.nl. De hoofdprijzen gingen naar Melle Schilderman, Maud Beers, Job Beers, Lea den Hartogh, Ruben den Hartogh, Yara van der Zwet, Dieter Vester, Rixt Room, Rick Petersen, Amanda van der Meer, Thijmen Versteeg, Femke Smid, Ruben Smid, Kabi Kruik, Iris van Eerde, Niels van de Beek, Dorien Bijlsma & Zenna van Tol, Matthias Maasse & Damian Verwey en Sjaak den Hartogh & Ruben Verkaart.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00
Afbeelding
EHBO Zeewolde krijgt les van de professionals Algemeen Instagram 29 apr, 10:43