Afbeelding
Eigen foto

Zomerkampioen HSV ‘Ons Stekkie’ bekendgemaakt en Memorial Jan Rondhuis nadert

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – In het clubhuis van hengelsportvereniging ‘Ons Stekkie’ kwamen zondag 29 oktober de sportvissers bijeen voor een laatste wedstrijd in de zomercompetitie.

De koffie verlichte een beetje het gure weer dat getrotseerd moest worden om na loting van de plaatsnummers de weg naar het parkoers in te zetten. 

Met de recente successen op de dorpsgrachten waren de verwachtingen hooggespannen. In deze competitie was het vorig jaar Martin Hoekstra die Jan van de Bovenkamp achter zich hield en de titel won, dus was Van de Bovenkamp erop gebrand dit jaar de titel te pakken.

Hoe anders kan een viswedstrijd en zelfs competitie verlopen: Jan moest zich voor het allesbepalende weekend afmelden met griep, de andere vissers roken hun kans.

Na de loting begaven de deelnemers zich naar het water. Bij behoorlijke vangsten en prima resultaten was alles nog mogelijk.

Na het sein starten bleven echter de vangsten lang uit, een enkel voorntje of baarsje werd gevangen wat betekende dat die dag een grote zware vis alles kon veranderen. Dat lukte alleen Chris die twee dikke brasems wist binnen te halen en zo de dagwinst opeiste. Geluk voor Jan: Chris was geen directe concurrent voor hem. Wel schoot Chris door zijn vangst omhoog in de einduitslag. Ook Otto’s hoge aantal vissen hielp, waardoor topcompetitoren Harm Groothedde en Patrick van de Bovenkamp lager eindigden dan verwacht.

Uitslag:

1. Jan van de Bovenkamp: 11 punten, 39 kilo
2. Harm Groothedde: 18 punten, 36,6 kilo
3. Chris van Kooten (dagwinnaar): 23 punten, 23,5 kilo
4. Jan v. Emst: 31 punten, 11,1 kilo
5. Henk de Wit: 38 punten, 11,0 kilo

Na de wedstrijd genoten alle deelnemers van een heerlijke lunch, verzorgd door Otto, en vond de prijsuitreiking plaats.

Jan Rondhuis Memorial - Witviswedstrijd 

Op zondag 5 november staat de Jan Rondhuis Memorial op de agenda. Deze jaarlijkse wedstrijd, ter nagedachtenis aan onze voormalige wedstrijdleider en jeugdcommissaris Jan Rondhuis, is open voor iedereen. Witvissen staan centraal, gezien dit Jan’s passie was. De jeugd mag gratis meedoen. Meer informatie is te vinden op de clubwebsite.

Afbeelding
Afbeelding