Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Ingrid liep de halve marathon voor haar moeder Josien en het Toon Hermans Huis

· leestijd 1 minuut Sport Instagram

ZEEWOLDE – Op zondag 15 oktober liep Ingrid Massink-Hoeve de halve marathon van Barendrecht (21,1 km). Zij liet zich daarbij sponsoren voor het Toon Hermans Huis Zeewolde. Dat leverde het mooie bedrag op van € 600,-. De bijbehorende cheque werd maandagavond in de thuisbasis van het THHZ aan de Mazerhard overhandigd aan Ellis Steutel, een van de coördinatoren van het inloophuis.

Regenboog

Josien Hoeve-Tijhoff was de moeder van Ingrid Massink-Hoeve. Ze was vrijwilligster bij het Toon Hermans Huis Zeewolde en overleed zondag 8 mei vorig jaar aan de gevolgen van kanker. Ze werd 70 jaar. Dochter Ingrid uit Oud-Beijerland wilde iets voor Josien doen, maar ook voor het THHZ. Ze liep daarom 15 oktober de halve marathon van Barendrecht. Dat was een heel knappe prestatie, want eigenlijk is Ingrid helemaal geen hardloopster. In mei moest ze nog worden geopereerd aan haar ene voet, waarna ze het trainen pas in augustus weer kon oppakken. Bovendien was het de bewuste zondag helemaal geen mooi weer en hagelde het zelfs bij de start. Ingrid ziet echter ook de hoopvolle regenboog nog zo voor zich en moest daarbij denken aan haar moeder. Uiteindelijk kwam ze binnen in een tijd van 2.03,28. “Het was eens, maar nooit weer”, zei ze maandagavond heel stellig. 

Zeer verguld

Maar Ingrid had ook nog iets moois meegenomen, een cheque van € 600,- voor het inloophuis. Ze bood deze aan aan coördinator Ellis Steutel. Die was er, net als voorzitter Hans Nobel, zeer verguld mee. “Josien heeft veel voor het Toon Hermans Huis betekend, we missen haar nog iedere dag”, aldus laatstgenoemde. Ook Josiens echtgenoot Jan en Ingrids broer Jerry waren bij de cheque-uitreiking aanwezig. De beide zussen van Ingrid waren verhinderd. Later kwam ook fondsenwerver Rob van Hoogdalem van Robs Kaastour nog even binnen. Hij complimenteerde Ingrid eveneens met haar knappe prestatie. Dat ze nooit weer zo’n eind zou lopen, zei hij niet erg te vinden. “Als we maar genoeg geld voor het Toon Hermans Huis binnenkrijgen, hoeft dat ook helemaal niet”, grapte hij.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding