Afbeelding
Eigen foto

Boerderijwinkel MMM ‘in zee’ met Brineys

Zakelijk

ZEEWOLDE – “Er komt een dag dat niemand zich meer zorgen hoeft te maken over drinkwater.” Dat is het uitgangspunt van Brineys, enthousiast vertelt door Kas van ’t Loo, Zeewoldenaar en medeoprichter van Brineys. “Brineys zet zich in om er voor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot een gezonde drinkwaterbron. Dit zodat mensen in staat zijn een gezond, gelukkig en zelfstandig leven te leiden.”

Naast het produceren van drinkwater maakt Brineys gebruik van het zout aanwezig in zeewater. “Het zout wordt verkocht als fair-trade zeezout met een hoge kwaliteit. Met de opbrengst van het zeezout wordt geld gegenereerd om een fabriek neer te zetten in Kenia die de bevolking kan voorzien van zuiver drinkwater. Met dit business model kan Brineys, zonder afhankelijk te zijn van donaties en fondsen, waterschaarste verminderen en de lokale economie stimuleren”, licht Van ’t Loo toe.

Het zout van Brineys is verkrijgbaar bij de Boerderijwinkel MMM. “Hiermee treffen de klanten vanaf deze week dus een mooi nieuw product aan in de winkel”, vertelt Annemarie van Gemeren, beheerder Dagbesteding MMM Zorgboerderij. “Niet alleen mooi om te zien, de potjes met zeezout, ook met een prachtige visie en ontwikkelt door een club jonge mensen die de wereld wat beter willen maken!” Boerderijwinkel MMM ondersteunt dit initiatief. “Wij willen een schakel zijn om de doelstellingen van Brineys te behalen, namelijk: ‘Het veranderen van de manier waarop waterschaarste opgelost wordt’.”

Meer informatie: www.brineys.nl