Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Mylo van Tol (12); ondernemer in de dop

· leestijd 1 minuut Zakelijk

ZEEWOLDE – Van Ferrari, Lamborghini tot Maserati; Mylo van Tol (12) houdt van mooie sportauto’s. Hij vindt ze zelf vooral heel ‘cool’. Omdat hij nog iets zocht om een leuke zakcent mee te verdienen kwam het idee om een handeltje in auto’s te beginnen, schaalmodellen welteverstaan. Op 20 maart, de dag waarop Mylo 12 jaar werd, werd zijn idee realiteit en ging zijn shop Master Cars van start. 

“Superleuk natuurlijk”, reageert Mylo trots op het feit dat hij nu zijn eigen handeltje heeft. “Ik hou van hele mooie sportautos’en nu mag ik ze ook verkopen!” Dat maakt Mylo één van de jongste ondernemers in Zeewolde.

Het verkopen gebeurt bij De Winkeltjes waar Mylo (nu nog) een bescheiden kast heeft gevuld. Onder de naam Master Cars biedt hij hier verschillende snelle auto’s in schaalmodel aan. De collectie wordt aangevuld met andere items zoals een 3D-puzzel, sleutelhangers en spaarpotjes. “Zolang het maar iets met auto’s te maken heeft”, licht Mylo toe. De vliegtuigjes hebben dan weer geen connectie met auto’s. “Alleen dat ze wielen hebben”, grapt hij. “Maar het was zomer en er was corona, dus ik dacht ik probeer het gewoon even. Op die manier wil ik voor alle doelgroepen wel iets doen.”

Mylo toont zich een echte ondernemer in de dop. Hij profileert zijn winkel op Facebook, verzorgt de inrichting van zijn kast, doet de boekhouding en regelde zelf een interview met de krant. “Mijn ouders hebben een handje geholpen bij het opstarten en mijn moeder, die zelf ook een winkeltje heeft, geeft tips en advies, maar ik probeer zoveel mogelijk zelf te doen. Daar leer je het meeste van.” Sinds kort mag Mylo ook zijn inkoop regelen. “Daar doe ik dan onderzoek naar. Belangrijk is dat wat je verkoopt leuk én betaalbaar is.”

Zijn ‘autohandel’ legt Mylo vooralsnog geen windeieren. “Ik heb een keer in één week voor tweehonderd euro verkocht. Dat voelde echt goed!”, lacht hij. “Maar het leukste vind ik als mensen voor mijn kast blijven staan. En hoe blij ze zijn als ze een leuk item kopen.”

Afbeelding
Realisatie nieuw woonzorgcomplex in Zeewolde een stap dichterbij Ingezonden gisteren
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden gisteren
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen gisteren