Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

GildenGroen genomineerd voor de titel Duurzaamste Hovenier van Nederland: ‘Groen is doen’

· leestijd 1 minuut Zakelijk

ZEEWOLDE - Maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid. Hoveniersbedrijf GildenGroen zet in op een groener en duurzamer Zeewolde. En binnenkort prijkt mogelijk de titel Duurzaamste Hovenier van Nederland op hun gevel aan de Gildenveld 77.

Het team van het hoveniersbedrijf bedekt alle facetten van onderhoud tot aanlegwerkzaamheden. De richting was voor de familie al snel duidelijk: heel lokaal werken in het dorp. Dat betekent dat er veel onderhoudsabonnementen zijn voor tuinen in Zeewolde waardoor ze vaak bij dezelfde mensen over de vloer komen. “We doen veel om zichtbaar te zijn in het dorp. Zo brengen we kerstgroen bij ouderen, maar maken we ook tijd voor een bak koffie bij onze klanten”, aldus Marcel.

“We willen het liefst groene tuinen aanleggen en ontwikkelen. Bij aanvragen voor tuinen met enkel stenen, proberen we aan de keukentafel mee te denken en te laten zien dat meer groen ook zeker onderhoudsvriendelijk kan zijn”, vertelt Cora. “We gebruiken daarbij enkel duurzame materialen en machines op elektriciteit. Daarnaast zit de duurzaamheid ook in de producten die we gebruiken die we dicht bij huis halen en kijken we naar opvang van water. We zorgen dat de tuin goed en gezond blijft met zo min mogelijk vervuiling.”

NL Greenlabel
Sinds 1 februari 2019 is het hoveniersbedrijf partner van NL Greenlabel. Cora en Marcel nemen de taak dan ook heel serieus om bij gemeenten, overheden en collega’s meer bewustwording over duurzaamheid in de hoveniersbranche te creëren. “Dit doen we ook door zichtbaarheid bijvoorbeeld bij de aanleg van drie tuinen op de Floriade waar een terreinlabel A voor is afgegeven van NL Greenlabel. Maar ook bijvoorbeeld in de tuin die we bij Classic Mike aanlegden. Zij zijn een voorbeeld hoe je een bedrijventerrein toch met groen kunt inrichten.”

Naast het hoveniersbedrijf uit Zeewolde zijn nog twee andere bedrijven in de race voor de titel. Op 10, 11 en 12 januari is er een beurs in Hardenberg waarop een jury langskomt en zij beslissen dan wie de winnaar is. Cora: “Hoe klein je ook bent, het gaat om de waarden en waar je voor staat. We hopen dat we daarmee het verschil maken.” En wat ze gaan doen als ze winnen? “Misschien wel een grote duurzaamheidsboom planten zodat heel Zeewolde mee kan genieten, maar daar denken we nog over na.”

Dit is een partnerbijdrage van:
www.GildenGroen.nl

Afbeelding
Tulpen Kunst Route open tot en met 4 mei / andere routes Tulpenroute dicht Ingezonden 1 uur geleden
De eerste hindernissen staan al op het parcours; de atletiekbaan
Zeewolde Kruist de Buizen race nadert! De eerste hindernissen staan klaar. Algemeen Instagram 3 uur geleden
Afbeelding
'Heel Zeewolde danst' voor het laatst 'de wereld rond' Cultuur Instagram 3 uur geleden