Vaarvrijwilligers vertellen trots tijdens de rondleiding
Vaarvrijwilligers vertellen trots tijdens de rondleiding De Zonnebloem

MPS de Zonnebloem vaart naar je toe deze zomer

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

LELYSTAD - In aanloop naar de start van het vaarseizoen gaat het schip MPS de Zonnebloem een toer maken langs verschillende steden in Nederland. Vanaf 20 juli doet het MPS Lelystad aan om het Nederlandse publiek en in het bijzonder de vrijwilligers, deelnemers en donateurs de mogelijkheid te bieden het prachtige aangepaste schip te bezichtigen. Vanwege de kwetsbaarheid van de deelnemers kunnen de vaarvakanties nu nog niet starten. Als alle ontwikkelingen positief blijven, dan hoopt de Zonnebloem begin september weer te kunnen starten met de vaarvakanties.

Kapitein Jolle Wietse Visser: “Na anderhalf jaar stil te hebben gelegen vanwege corona wordt er hard gewerkt om het schip vaarklaar te maken voor onze deelnemers. We willen zoveel mogelijk bezoekers alle faciliteiten laten zien die we op ons schip kunnen bieden aan onze deelnemers. Daarnaast willen we laten zien dat we er alles aan doen om de vaarvakanties weer veilig en vertrouwd te kunnen organiseren.” Daarom zijn er speciale looproutes bedacht die de bezoekers alle voorzieningen die zijn getroffen laten zien. De rondleidingen worden in beperkte groepen georganiseerd, waarvoor vrijwilligers en donateurs zich vooraf moeten aanmelden. Per persoon kunnen maximaal twee kaarten worden gereserveerd. Visser licht toe: “Voor ieders veiligheid en gezondheid moeten we ons aan deze spelregels houden en kunnen we mensen die spontaan langskomen niet toelaten. De veiligheid van onze vrijwilligers is topprioriteit en om die reden is de capaciteit beperkt.”

Toerschema
Er kunnen maximaal twee tickets per bezoeker gereserveerd worden. Een ticket geeft toegang tot een bezoek van circa 1,5 uur. Om zoveel mogelijk bezoekers tot het schip te kunnen toelaten, wordt iedereen om zich aan deze tijden te houden.

Lelystad  - dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 juli

Tickets reserveren via https://eventix.shop/cr3qjzzb

Adres van de toer (tbv navigatiesystemen): Lelystad: Schoonzicht 404, 8242 PR Lelystad

Nationale Vereniging de Zonnebloem
De Zonnebloem verrijkt de levens van 105.000 mensen met een lichamelijke beperking. Al zeventig jaar maakt de vereniging bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk. De ruim 30.000 vrijwilligers zijn actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad van Nederland. De Vereniging streeft naar een samenleving, waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. De Zonnebloem zegt niet voor niets: “Er kan zoveel meer dan je denkt.”