Afbeelding
(c) Pixelaway2015 | Dreamstime.com

Zeewolde alweer een stukje hartveiliger

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - Zestien cursisten deden dinsdag 20 juli mee aan de basiscursus Reanimatie/AED, verzorgd door EHBO vereniging Zeewolde. Wanneer iemand een hartstilstand krijgt zijn de eerste zes minuten medebepalend voor de overlevingskans, maar ook voor de kwaliteit van leven van het slachtoffer.

Deze avond leerden de cursisten niet alleen hoe te reanimeren, maar ook wat een AED doet en hoe je deze gebruikt. Verder leerden zij wat je moet doen bij een bewusteloos slachtoffer met ademhaling en wat te doen bij een verstikking. De cursisten waren erg gedreven en in een ontspannen sfeer werden alle vaardigheden aangeleerd. Aan het einde van de avond ontving elke cursist een officieel diploma van de Hartstichting. Met dit officiële reanimatiediploma kunnen zij Burgerhulpverlener worden. Dit betekent dat zij opgeroepen worden wanneer er een reanimatie bij hun in de buurt is. Hiermee is Zeewolde alweer een stukje hartveiliger.

Namens de EHBO vereniging Zeewolde en de gedreven instructeurs Ellen Kamphorst en Germa van der Wel feliciteren we Albert, Arjan, Ellen, Frits, Herman, Jolanda, Lia, Louise, Riana, Rob, Ruud, Sandra, Thijs, Robert, Willemijn en Tineke. Fijn dat jullie er klaar voor zijn, wanneer elke seconde telt.

Donatie Stichting BuurtAED Zeewolde
EHBO vereniging Zeewolde weet als geen ander hoe belangrijk alle buurtAED’s zijn die in ons mooie dorp hangen. Een AED is levensreddend! Stichting BuurtAED Zeewolde is druk bezig met het inzamelen voor geld om over iets meer dan twee jaar alle buurtAED’s van een nieuw 5 jarig onderhoudscontract te voorzien. Daarom schenkt de EHBO vereniging een derde van de opbrengst van deze basiscursus aan de Stichting BuurtAED Zeewolde. Er wordt een bedrag gedoneerd van maar liefst € 266,67 via de donatiepagina van de stichting, te vinden op: www.buurtaedzeewolde.nl.

“Vindt u onze buurtAED’s die we met z’n allen bijna drie jaar geleden bij elkaar hebben gespaard ook zo belangrijk? Doneer dan ook”, roept de stichting op, “zodat we er voor kunnen zorgen dat alle buurtAED’s in Zeewolde straks weer gegarandeerd vijf jaar voor ons allemaal beschikbaar zijn.”