Swingen met Glenn Miller
Swingen met Glenn Miller Zeewolde Actueel

Balkon-editie ‘Het Danspaleis’ laat heel Gizeh swingen!

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE – Het werd een geweldig dansfeestje, die donderdagmiddag 7 oktober, met toppers van toen! Normaal gesproken verzorgt ‘Het Danspaleis’ dansfeestjes in een zaal, “maar dat kan nu niet, vanwege corona”, aldus Sarah Scholts, medewerker beleid en communicatie bij Coloriet. “Daarom is de balkon-editie bedacht. We dansen buiten, terwijl de bewoners op hun balkon/galerij meeswingen, of in hun gemeenschappelijke woonkamer/tuin meekijken.” Dat bleek een gouden greep, en het zonnetje lachte mee. 

Appartementencomplex Gizeh werd kort geleden opgeleverd. Het duurt altijd even voordat bewoners goed en wel wonen en een beetje ingeburgerd zijn, maar als het zover is wordt het tijd om elkaar wat beter te leren kennen. “Iets gezelligs organiseren” is dan gebruikelijk, “maar dit jaar is alles anders”, vervolgt Sarah. “Toch is het gelukt: de bouwplaats wordt een dansvloer! Het wordt een compleet jaren 50-dansfeest, inclusief een ballroom-decor uit de jaren 50, een plaatjesdraaier en dansvrijwilligers. Dat allemaal op het achter-terrein van Gizeh, met als doel de huurders op een feestelijke manier met elkaar in contact te brengen met herkenbare muziek van vroeger.”

Aukje Reinders, directeur-bestuurder van Coloriet en Carolien van Rijen, directeur-bestuurder van Woonpalet hielden hun uitnodigende openingspraatje kort maar krachtig, en toen ging het los, met de ene hit van toen na de andere. Het startschot was voor de evergreen ‘In The Mood’ van Glenn Miller en zijn orkest. De swingende blazers brachten meteen de stemming erin, én natuurlijk de voetjes van de vloer. Lekker deinen was het vervolgens met Eddy Christiani, die zijn huwelijksaanzoek aan ‘Greetje uit de polder’ bezong. En zo ging het maar door. Moeilijk ter been of zelfs rolstoelgebonden? De dansvrijwilligers draaiden er hun hand niet voor om. Iedereen die dat wilde had deel aan dit feestje.

‘Het Danspaleis’ in de Balkon-editie, zo is te lezen in een flyer in passende jaren 50-stijl, kan worden ingehuurd door zorgcentra, seniorencomplexen en buurtlocaties om samen met ouderen van muziek te genieten en levensvreugde te tanken. De tekst eindigt met een leuk rijmend motto: ‘Alle ouderen kwiek, Mentaal en fysiek, Met dansen en muziek’. Dat werd deze middag meer dan duidelijk. 

Een dansje in de zon...
Deinen op de maat