Familie van 't Loo
Familie van 't Loo Foto: Zeewolde Actueel

Jan van ’t Loo sr. te gast bij Hans en Grietje

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE — Saskia Engels, vrijwilliger bij Coloriet, is er goed in: het vervullen van hartenwensen, groot en klein. Haar pad kruiste dat van Jan van ’t Loo (87), die rond de jaarwisseling in het woonzorgcentrum is komen wonen, omdat zijn vrouw niet langer voor hem kon zorgen. “Een hartenwens? Die heb ik wel! Met mijn vrouw uit eten, en het liefst pannenkoek!”

Saskia zocht contact met Jan van ’t Loo junior, zoon van senior. Wanneer zou een goede gelegenheid zijn om die wens te vervullen? “Nou”, antwoordde Jan junior, “dinsdag 10 mei zijn ze 59 jaar getrouwd. Zou dat niet iets zijn?” Dat was al snel op alle fronten akkoord, en zo gebeurde het dat de familie van ’t Loo, de jubilarissen samen met zoon, schoondochter en kleindochter, die dag plaatsnamen aan een gereserveerde tafel in het bekende Zeewolder pannenkoekenrestaurant ‘Hans en Grietje’. Jan senior zat er glunderend bij, en genoot zichtbaar.

“Ach”, vertelt mevrouw van ’t Loo, ook al 80, “het is ook niet niks dat we nu noodgedwongen gescheiden moeten wonen. Allemaal in de buurt, ik kan er zo naar toe, dat wel, maar toch, je mist elkaar, na zo lang samen…” En even later: “Daarom is dit ook zo leuk! Een klein gebaar, maar het voelt geweldig. Hulde aan Saskia!” Als de drankjes arriveren volgt een toost op het echtpaar, met de vurige wens dat volgend jaar de 60 mag worden weggestreept. Familie van ’t Loo: proficiat!  

Afbeelding
Rotarycheques voor hospice, Toon Hermanshuis en IDPZ Zorg en Welzijn Instagram 27 mrt, 09:09
Afbeelding
Bekijk hier het volledige programma van Sail Kampen 2024 Partnerbijdrages 26 mrt, 17:13
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 13): Zeewolde krijgt eigen brandweerkorps Algemeen 26 mrt, 16:04