Achterzijde van het op te richten monument Verloren Parel - Hemelpost
Achterzijde van het op te richten monument Verloren Parel - Hemelpost Foto: Erik Wallenburg

Licht op groen voor monument Verloren Parel - Hemelpost

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn Instagram

ZEEWOLDE - Nu de gemeente Zeewolde een bouwvergunning heeft afgegeven, komt de realisatie van het herdenkingsmonument voor stil geboren kinderen ā€˜Verloren Parelā€™ op de algemene begraafplaats van Zeewolde een stuk dichterbij. 

Men spreekt van een ā€˜stilgeboren kindjeā€™ wanneer een zwangerschap binnen 24 weken eindigt. ā€œVeel ouders die met dit vroege verlies te maken krijgen, ervaren dat hun omgeving er maar moeilijk of liever helemaal niet over kan of wil praten. Daarom dit monument, om een plek te creĆ«ren voor deze ouders waar zij met hun verdriet en gemis heen kunnen gaan. Om een knuffel of bloemen neer te leggen, of alleen maar stil te zijnā€, licht Wilma van Kasteel van de werkgroep Verloren Parel-Hemelpost toe.   

(Tekst loopt onder de foto door)


Voorzijde van het op te richten monument (Foto: Erik Wallenburg)

Zesde brievenbus

Het ontwerp is van de hand van creatieve duizendpoot Erik Wallenburg en wordt gecombineerd met een ā€˜Brievenbus naar de Hemelā€™, kortweg ā€˜Hemelpostā€™. Inmiddels zijn er vijf van deze brievenbussen in Nederland, de laatste is in september in Elburg geplaatst. ā€œHoe mooi zou het zijn als de zesde in Zeewolde komt te staan! Het is een bijzondere brievenbus, waarin nabestaanden die hun dierbare missen, een brief met het ongezegde of herinneringen kunnen posten en/of waarin kinderen een tekening kunnen deponeren. Een helend ritueel voor mensen die met verlies en rouw te maken hebben gekregen.ā€

Fondsenwerving op de Kerstmarkt

De werkgroep Verloren Parel-Hemelpost, bestaande uit Erik Wallenburg, Simon Rijnsburger, Nancy Polderman en Wilma van Kasteel hoopt de beraamde kosten van ā‚¬ 30.000 bij elkaar te krijgen met giften vanuit de Zeewolder bevolking en haar bedrijven. Ook lopen er diverse aanvragen voor subsidies bij verschillende instanties. Een eerste aanzet om fondsen te werven is de Kerstmarkt van 23 december a.s., waar de werkgroep met een kraam vol informatie de marktgangers zal vragen om een ā€˜steentjeā€™ aan het monument bij te dragen.

Voor reacties, meer informatie en/of vragen, bel 06-54712744 of mail naar info@verbondeninverlies.nl

Tienerband Mixed Up
Tienerband Mixed Up brengt feest op Koningsdag Ingezonden Instagram 17 apr, 11:41
Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde
Woonmanifestatie: Ontdek je droomwoning in Zeewolde! Algemeen 16 apr, 16:00
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 16): Het eenzame eerste graf op de begraafplaats Algemeen Instagram 16 apr, 15:30