Afbeelding

Solidariteitskastje: ‘voorraadkastje’ voor iedereen

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn Instagram

ZEEWOLDE – Sinds kort staat er in de voortuin aan het Eekhoornbos 39 een klein bruin kastje. Het is een zgn. solidariteitskastje, gevuld met uiteenlopende producten voor mensen die in deze tijden wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. 

Initiatiefnemers Karin en Arie Kasper kregen het kastje aangeboden door het CNV, met sponsoring van twee bedrijven. “Het kastje is bedoeld om levensmiddelen en dergelijke aan te bieden aan mensen die het nu erg zwaar hebben. Dan moet je denken aan houdbare levensmiddelen, schoonmaakmiddelen, toiletgerei, artikelen voor dames hygiëne, luiers en dergelijke.” 

Het CNV, die het kastje weggeeft, leverde daarbij eenmalig de boodschappen ter waarde van zo’n €50,- en vraagt de bezitters van zo’n kastje deze te blijven aanvullen. Eventueel samen met de buurt, vereniging, of kennissen en vrienden. 

Karin en Arie deden hiervoor middels een brief een beroep op de buren om de actie te steunen. Helpen kan bijvoorbeeld door bekendheid aan het solidariteitskastje te geven via sociale media maar ook door het gevuld houden van het kastje. Voor mensen die willen weten met welke producten ze kunnen ondersteunen is in overleg met de Voedselbank een lijst samengesteld. Het lijstje is te vinden in het solidariteitskastje. 

“We realiseren ons dat het Eekhoornbos misschien niet de meest geschikte plek is om de mensen te bereiken die van deze ondersteuning gebruik willen maken, daarom willen we dit initiatief zo breed mogelijk delen; zet het gerust online”, roepen Karin en Arie op. 

De initiatiefnemers hopen dat de mensen die het nodig hebben de weg naar het solidariteitskastje kunnen vinden en geven aan dat het kastje blijft staan zolang het nodig is en de bijdragen voor de kast blijven komen. “En mocht na verloop van tijd blijken dat het niet ‘loopt’, zoeken we naar een oplossing om dit doel verder te steunen.”