Afbeelding
Foto: Eigen foto

Jetzt geht’s loos gaat met twee teams strijd tegen kanker aan naar top Alpe d’HuZes

· leestijd 2 minuten Zorg en Welzijn Instagram

ZEEWOLDE – Met twee teams van zeven personen elk probeert ‘Jetzt geht’s loos’ donderdag 6 juni zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen en wandelen voor ‘Alpe d’HuZes’. Geen fiets ‘m d’r in, maar fiets ‘m d’r op, dat is de sportieve uitleg. Deelnemer Bouwe van der Weide legt graag uit wat het nog meer inhoudt en waar de naam van de teams vandaan komt. 

Persoonlijk verhaal

Alpe d’HuZes is een uniek samenbindend evenement, waarbij geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Het sportieve gebeuren wordt gehouden van de voet naar de top van de roemruchte Alpe d’Huez, waar al zoveel Nederlandse Tourwielrenners juichend over de finish kwamen. Bij Alpe d’HuZes gaat het er echter niet om wie het eerst boven is, wel dat je één tot zes keer boven probéért te komen. De deelnemers weten waarom ze meedoen en aan wie ze daarbij speciaal denken. 

Bouwe van der Weide (67), in Zeewolde vooral bekend als lid van de gemeenteraad (voor het CDA), doet het in de eerste plaats voor zijn schoondochter van 29. “Bij haar werd vorig jaar mei borstkanker geconstateerd”, verdwijnt meteen de lach van zijn gezicht. “Een week later hoorde ze zelfs al dat er uitzaaiingen waren en ze in feite terminaal was.” Het bericht kwam als een mokerslag binnen bij de familie van Bouwe en niet minder bij de schoonfamilie. “Alles werd er door op z’n kop gezet, dat mag je wel zeggen. Door de chemo is het proces enigszins gedempt en tot staan gebracht, voorlopig althans. Er zijn gelukkig geen nieuwe ontwikkelingen en de immuun- en hormoontherapie moeten hun werk ook doen.” 

Toen iemand met het idee van Alpe d’HuZes op de proppen kwam, was er niet zoveel overredingskracht nodig. Ook Bouwe was meteen enthousiast. “We zijn een heel hechte en sportieve familie. Kinderen, aanhang, iedereen hockeyt. Ook onze schoondochter zelf doet mee en gaat één keer lopend de berg op. Extra motivatie voor haar was dat haar eigen vader in dezelfde tijd te horen had gekregen dat hij darmkanker had. Piet is intussen geopereerd en is in juni eveneens van de partij!”

Sponsoren

Zoon Roderik (30) is van plan de spraakmakende berg (alle) zes keer op te fietsen. Bouwe, die in Frankrijk al eens de beruchte Mont Ventoux ‘bedwong’, wil in ieder geval twee keer naar boven. “En als ik dan nog wat lucht over heb, drie keer. Naar boven ben je al gauw anderhalf uur kwijt, naar beneden kun je het in een half uur doen.” 

Jolanda, de echtgenote van Bouwe, heet van haar meisjesnaam Loos. Hier is ook meteen de naam van beide teams mee verklaard. “Roderik bedacht ‘m en we waren het er allemaal over eens. Nu moet het gebeuren en zo zien we het ook. En Jolanda doet natuurlijk ook mee. Ze wil één keer fietsend en één keer wandelend naar boven.” 

Van elke deelnemer aan de Alpe d’HuZes wordt verwacht dat hij of zij (minimaal) € 2.500,- meeneemt voor KWF, dat onderzoek doet naar kanker en alles wat daarmee samenhangt. Bouwe heeft al een kleine € 700,- op zijn teller te staan. “Ik heb dus nog even te gaan en ga er natuurlijk ook nog flink voor trainen. Het geeft echter wel een enorme kick om dit met elkaar te mogen doen. We gaan er allemaal voor, want opgeven is geen optie.”  

Bouwes schoondochter zelf is ook zeer gemotiveerd voor het gebeuren in juni. Op de speciale fundraisesite zegt ze hierover: “Wij doen als team mee aan Alpe d’HuZes omdat wij geloven dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker, wil jij ons steunen?”

Voor meer informatie: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/BouweWeide21749

Afbeelding
Afbeelding
band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden gisteren
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 15 apr, 10:06
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29
Kunstenaar Patrick Visser en voorzitter Herman Vermeer onthullen de JunkArt tulp
Tulpen Kunst Route met unieke audiotour Ingezonden Instagram 14 apr, 21:52