Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zevenheuvelenloop vol persoonlijke records

· leestijd 1 minuut Sport Instagram

NIJMEGEN/ZEEWOLDE - Tien leden van Zeewolde Atletiek reden op zondagochtend 18 november met gezonde spanning, maar vooral met frisse moed, richting Nijmegen om deel te nemen aan de Zevenheuvelenloop.

Ieder met zijn/haar eigen doel voor de 15 km; de gemene deler was een poging het PR te verbeteren. In Café van Buren werd eerst koffie gedronken; de legale doping die enkele van de lopers het laatste duwtje in de rug gaf. Na het omkleden zocht ieder zijn eigen startvak op. De weergoden waren de groep bij de start gunstig gezind: het was droog, af en toe zon, niet koud en de wind zorgde voor weinig last.

Voor alle deelnemers finishte Jacob Kiplimo als eerste met een evenaring van het wereldrecord 41.05! Daar moeten de Zeewoldense atleten nog even voor trainen.

Ludger Stuijt: ‘Hoewel ik als enige was gestart in het voorste startvak, kreeg ik al na 6 kilometer een tikje op mijn schouder van Sander Hoogendoorn die me succes wenste en snel doorliep. Hij zou finishen in 58.23, met mijn tijd van 60.06 werd ik 5e bij de mannen 60 tot 64 jaar.’

Ook Feike Jouwsma, Sjoerd van Hemert, Alexander Veerman, Dominique van den Heuvel, Jochem Willems, Bianca van Tol, Jan-Thijs Jager en Björn Poelman waren allemaal tevreden met hun finishtijd. Er werden inderdaad nieuwe persoonlijke records gelopen.

Bianca en Jochem liepen de heuvelige route gezamenlijk en hadden tijdens het lopen nog genoeg adem over om hun dagelijkse beslommeringen met elkaar te bespreken. Had hun finishtijd achteraf bezien nog gunstiger op de klok kunnen staan dan de 1.09 die ze liepen? Jan Thijs en Björn hadden de pech dat ze 500 meter voor de finish in een flinke plensbui terechtkwamen. Drijfnat arriveerden zij na afloop in de omkleedruimte, met een hartelijke lach verwelkomd door de overige, droog binnengekomen, sportievelingen. Al met al kijken alle Zeewolde Atletiek deelnemers terug op een heel gezellige en sportieve dag!