Afbeelding
Eigen foto

Hans Lems fietste 80 km voor Serious Request

Algemeen Instagram

ZEEWOLDE – Hans Lems fietste onlangs 80 km van zijn huis in Zeewolde-Zuid naar Nijmegen. Hij overhandigde daar een cheque van € 1.148,- aan de organisatoren van de actie 3FM Serious Request voor onderzoek naar de spierziekte ALS.

Persoonlijke drive

De 80 km waren een makkie voor de 65-jarige plaatsgenoot. Hans fietst per jaar zo’n 10.000 km en is dus wel gewenst aan lange afstanden. Zo maakte hij afgelopen voorjaar nog een fietstocht van 2.400 km ‘Langs de rand van Nederland’. Vorig jaar bracht hij als fietsend een cheque naar Maastricht voor onderzoek naar de ziekte Parkinson.

Hans mag dan vaker een sponsortocht rijden, de jongste voor Serious Request betekent veel voor hem. Zijn inmiddels overleden vader leed aan ALS, evenals zijn 68-jarige broer. Ook een vriendin van hem en zijn vrouw Mirjam heeft last van de ziekte, waarbij patiënten de kracht in hun spieren langzaam maar zeker verliezen. “Wij steunen haar met raad en daad, en soms een beetje mantelzorg”, vertelde Hans hierover aan Omroep Flevoland.

Wind mee
Toen bekend werd dat de jaarlijkse inzamelingsactie van radiostation 3FM dit jaar in het teken stond van ALS, wist Hans meteen dat hij geld zou inzamelen. “Ik had een streefbedrag van 800 euro, tien per kilometer. Inmiddels zit ik op 1.148 euro, dus ik ben dik tevreden.”

Eenmaal aangekomen in Nijmegen, gaf Hans aan dat de tocht goed te doen was. “Ik had wind mee, dus dat was een opsteker. Het heeft best wel veel geregend, maar als je de wind van achter hebt, is dat niet zo erg.”