Afbeelding
Foto: Damian Ruitinga/LDGFotografie

Moedige reddingsactie na auto te water

112

ZEEWOLDE – Langs de Assemblageweg raakte dinsdag 23 januari rond 17.00 uur een auto te water. De hulpdiensten, inclusief meerdere duikteams, rukten massaal uit, meldt 112 Zeewolde.

Het grootste deel van de auto was onder water verdwenen. Een alerte vrouw uit Lelystad sprong het koude water in om de bestuurder te redden, nadat hij in een bocht rechtdoor was gegaan.

Twee inzittenden wisten zichzelf in veiligheid te brengen en naar de oever te zwemmen. Met behulp van een redplank werden zij door brandweerduikers naar de overkant gebracht. De bestuurder, een 52-jarige inwoner uit Bodegraven, werd met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De moedige redder werd door het ambulancepersoneel verzorgd en voorzien van droge kleren. Een bijrijder, een 24-jarige inwoonster uit Harderwijk, werd ter plaatste gecontroleerd maar hoefde niet naar het ziekenhuis. 

Bij de politie ontstond een vermoeden van alcoholgebruik. Hiervoor werd door een GGD-arts bloed afgenomen in het ziekenhuis. Dit in combinatie met de hoge snelheid is vermoedelijk de oorzaak van het ongeval. De bestuurder zal zich hier op een later moment voor moeten verantwoorden. 

Het voertuig is weggesleept door een bergingsbedrijf.

René de Jong, Anneleen Links en Ben Scharft zijn klaar voor de fandag op 8 mei.
Wolderwijd kijkt uit naar fandag: 'Zichtbaarheid belangrijk voor toekomstambities' Sport Instagram 6 mei, 12:00
Gerrit Jan Gorter
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde kondigt vertrek aan Gemeente Instagram 6 mei, 11:53
Afbeelding
Tessa Schoots niet in de prijzen tijdens EK Taekwon-Do Sport 6 mei, 10:31