Afbeelding
Erik Wallenburg

Energieloket Zeewolde geopend

Algemeen

ZEEWOLDE – Op de Dag van de Duurzaamheid, donderdag 10 oktober, werd in de Ravelijn op feestelijke wijze het (tijdelijke) Energieloket Zeewolde geopend.

Dat gebeurde in aanwezigheid van Ewout Suithoff (wethouder duurzaamheid), Vera Dam (directeur Natuur en Milieufederatie Flevoland) en Dieter Bruin (duurzaamheidsmakelaar gemeente Zeewolde). Vera Dam: “Via het loket kunnen we nu bijna dagelijks bewoners adviseren over energiezuinige maatregelen voor de woning. Heeft u een vraag, we helpen u graag.” Het Energieloket Zeewolde wil mensen bewust maken van hun eigen energieverbruik. In dat kader is de bewustwordingscampagne ‘Ontdek je lek’ gestart. Inwoners, zowel huurders als woningeigenaren, worden daarin uitgedaagd om in twee weken tijd het energielek in hun woning op te sporen en deze ervaring te delen. Hiervoor krijgen zij een energiemonitor mee, een apparaat dat inzicht geeft in de meest voorkomende energieslurpers in het huishouden. Na twee weken wordt de energiemonitor weer doorgegeven. De energiemonitor is op te halen bij het Energieloket.

Bewoners, maar ook bedrijven zijn vanaf 10 oktober welkom bij het Energieloket Zeewolde voor onafhankelijk energieadvies en informatie over energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan advies over energiezuinig wonen, mogelijkheden voor zonnepanelen en lokale partijen voor isolatie. Het energieloket Zeewolde is daarmee een belangrijk informatiepunt en vraagbaak.

Het loket in de Ravelijn is drie dagdelen in de week geopend. Daarnaast is het loket op verschillende pop-up locaties beschikbaar voor onafhankelijk advies. Het digitale loket is 24/7 bereikbaar via www.energieloketflevoland.nl.