Afbeelding

Workshops ‘Geldzaken’ in bibliotheek

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde en Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) bieden in november de workshops Geldzaken aan. Het gaat om de workshops ‘Uitkomen met je inkomen’ en ‘Recht op geld’. Deelname aan deze workshops is gratis.

Workshop ‘Uitkomen met je inkomen’

Heeft u moeite met het ordenen van uw administratie, weet u niet (of niet precies) hoe u inzicht kunt krijgen in uw uitgaven en inkomsten of wilt u leren hoe u een maandbegroting moet maken? Dan is deze workshop iets voor u. De workshop geeft antwoord op vragen als: “geef ik teveel uit?”, “kan ik geld overhouden?”, “kan ik minder werken?”, ‘kan ik mijn schulden aflossen?” U leert in deze workshop niet alleen op korte termijn, maar ook op de lange termijn grip / overzicht te houden op uw geld en geldzaken.

Workshop ‘Recht op geld’

Als uw inkomen niet zo hoog is, heeft u recht op allerlei toeslagen, voorzieningen en kwijtscheldingen. Dat is soms een hele puzzel! In de workshop ‘Recht op geld’ leert u waar u recht op heeft en hoe u problemen kunt voorkomen. U leert in deze workshop hoe u toeslagen, voorzieningen en kwijtscheldingen kunt aanvragen. Ook leert u welke wijzigingen u moet doorgeven, zodat u niet teveel of te weinig geld krijgt. Omdat veel regelingen erg ingewikkeld zijn, gaat er gemakkelijk iets fout. Zo kunnen er schulden ontstaan omdat u te veel heeft gekregen of ontvangt u niet alles waar u recht op heeft.

De workshops worden verzorgd door budgetcoaches of sociaal raadslieden van MDF. In de workshop kunt u volop vragen stellen. Zo nodig hoort u waar u terecht kunt voor meer informatie, advies en hulp.

De workshop ‘Uitkomen met je inkomen’ vindt plaats op woensdag 6 november van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek, Kerkstraat 2, 1e verdieping in de activiteitenruimte. De workshop ‘Recht op geld’ is op woensdag 20 november van 10.00 tot 12.00 uur, eveneens in de bibliotheek, 1e verdieping in de activiteitenruimte.

Aanmelden via de website: www.flevomeerbibliotheek.nl of aan de servicebalie in de bibliotheek, Kerkstraat 2, Zeewolde.

Meer informatie: MDF http://www.mdflevoland.nl/C291-Workshops-geldzaken.html