Afbeelding

Vierde editie sponsorwandeltocht Toon Hermans Huis Zeewolde zaterdag 2 november

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - De vierde editie van de sponsorwandeltocht voor het Toon Hermans Huis Zeewolde wordt gehouden op zaterdag 2 november.

Het Toon Hermanshuis is een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten. Bezoekers zijn mensen die graag even iets anders doen dan thuis zitten en nadenken over hun ziekte of graag even tegen een ander aan praten over hun ziekte dan wel de gevolgen hiervan. Dit kan niet altijd thuis. Het Toon Hermans Huis Zeewolde is gevestigd aan Mazerhard 37.

De opbrengst van de wandeltocht op 2 november is bestemd voor het organiseren van activiteiten die kunnen helpen even de gedachten te verplaatsen. Ook is het geld nodig mensen hun eigen waarde terug te laten vinden of hen simpelweg te ondersteunen met een bezigheid. Scouting Jan Wandelaar en Staatsbosbeheer helpen het wandelevenement bij (het inrichten van) rustposten onderweg. Ook de Atletiekvereniging Zeewolde draagt haar steentje bij aan het slagen van de dag.
Dit jaar is er een geheel nieuw concept. De startplaats is verplaatst naar het restaurant van het RCN. De routes zijn geheel vernieuwd. Zo gaan er twee door het prachtige natuurgebied ‘Stille Kern’. Hier mogen honden helaas niet mee. De andere routes voeren door bossen in overweldigende herfstkleuren met als afwisseling water en open plekken. De paden zijn gebaand, maar niet alles is geschikt voor rolstoelers. Bij start en finish kan gebruik worden gemaakt van de faciliteiten van restaurant/brasserie RCN.

Starttijden zaterdag 2 november: 5 km van 09.00 – 12.00 uur; 10 km van 09.00 – 12.00 uur; 15 km van 09.00 – 11.00 uur; 20 km van 09.00 – 10.00 uur; 25 km van 09.00 – 10.00 uur. Er is geen voorinschrijving.

Op de 20 en 25 km zijn honden niet toegestaan in verband met routes door de Stille Kern. Op andere afstanden zijn honden aangelijnd welkom.
Het startgeld voor kinderen tot 12 jaar bedraagt € 3,50 (met speciaal aandenken), volwassenen betalen € 5,-. Aanmelden is niet noodzakelijk.

De eerste lustrumtocht voor het Toon Hermans Huis Zeewolde wordt gehouden op zaterdag 17 oktober 2020. Zelfde plaats en tijd!

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00