Afbeelding

Nieuwe jeugdraad vuurt eerste vragen af

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - In een volle raadszaal is donderdag 31 oktober de nieuwe jeugdraad geïnstalleerd. Deze bestaat uit 22 leerlingen, van elke basisschool een leerling uit groep 7 en een leerling uit groep 8. Nadat de leden hun handtekening hadden gezet, werden zij door burgemeester Gorter, tevens voorzitter voor de gelegenheid, onder toeziend oog van trotse ouders, beëdigd en geïnstalleerd.

De jeugdraad Zeewolde bestaat al meer dan 10 jaar. De leerlingen, die zich vrijwillig voor de rol als raadslid hebben aangemeld, zijn door hun klasgenoten gekozen. “Maar jeugdraadslid zijn is niet niks”, benadrukte de burgemeester. “Er wordt wel van je verwacht dat je er iedere keer bent om mee te praten over wat we voor of met Zeewolde willen doen.” Met het afleggen van de eed beloofden alle 22 leden dat ze hun uiterste best zullen doen om de belangen van de kinderen in Zeewolde zo goed mogelijk te zullen behartigen. Met een bloemetje in de hand keerden ze, na nog een fotomomentje, terug naar hun plaats. Door hun kennis te testen met wat vragen over de volwassen raad en de onderwerpen die momenteel actueel zijn in Zeewolde, liet burgemeester Gorter de jonge leden alvast aan de microfoon wennen. Daarna mochten de leerlingen vragen afvuren op de burgemeester. Die liepen uiteen van ‘Hoe oud bent u?’, tot ‘Wat was uw langste vergadering ooit?’. De jeugdraad heeft een budget van € 5000 tot haar beschikking om leuke dingen te doen. Zo zijn er in de voorgaande jaren op initiatief van de jeugdraad onder meer speeltoestellen geregeld voor het zwembad en in de Polderwijk, is er een graffitimuur gekomen en heeft ze de naam Tuurtoren bedacht voor de uitkijktoren in de Stille Kern.

De jeugdraad wordt begeleid door Stan Stokvis, ambtenaar bij de gemeente Zeewolde en ondersteund door raadsleden Helmut Hermans (Leefbaar Zeewolde) en Wenda Westerhuis (D66).

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00