Afbeelding

Inloopochtend Omniumschool Zeewolde

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZEEWOLDE - De keuze voor een school is een belangrijke keuze. Een beslissing voor een lange periode waarin een kind aan het team van een school wordt toevertrouwd. Daarom is het belangrijk deze keuze weloverwogen te maken. Daarvoor organiseert de Omniumschool in Zeewolde op woensdag 13 november a.s. een inloopochtend.

Ouders en verzorgers kunnen (samen met het betreffende kind) de Omniumschool tussen 09.00 – 10.30 uur bezoeken, deze in bedrijf zien en de sfeer proeven.

Momenteel heeft de Omniumschool 3 leerjaren in de school: groep 4, 5 en 7. Deze leerlingen zitten samen in één klas. Het schoolbestuur start per januari een combinatiegroep 1, 2 en 3. In al deze 6 groepen is ruimte is voor nieuwe leerlingen.

De Omniumschool is een nieuwe school in Zeewolde. De Kernonderwijs onderwijsvisie is ontwikkeld vanuit het uitgangspunt: non scholae, sed vitae discimus – we leren niet voor de school, maar voor het leven. Kernonderwijs kijkt naar een aanpak en gereedschappen om alle kinderen dat te geven wat ze nodig hebben om te groeien, bloeien en het maximum aan potentie te stimuleren. Een plek waar ieder kind tot zijn recht kan komen. Ieder kind heeft eigen unieke mogelijkheden. We kunnen zoveel van elkaar leren. Kernwoorden voor zowel de kinderen als de volwassenen zijn veiligheid, respect en vertrouwen. Het uitgangspunt bij het lesgeven is om kinderen zowel pedagogisch als didactisch op hun eigen manier te benaderen. Het vormgeven van onderwijs begint bij de erkenning dat alle kinderen recht hebben onderwijs op maat.

Aanmelden voor de inloopochtend kan bij directeur Dorien Kok via zeewolde@omniumschool.nl. Er is op deze ochtend ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Een afspraak maken voor een nader gesprek kan dan ook.