Afbeelding

Verfilming boek Transit te zien in FlevoMeer Bibliotheek

Algemeen

ZEEWOLDE – De tweede BieBios in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde wordt gehouden op donderdag 28 november. Deze keer staat de verfilming van het boek Transit op het programma.

Elke laatste donderdag van de maand wordt de activiteitenruimte in de bibliotheek omgetoverd tot bioscoop, waar filmliefhebbers kunnen genieten van de beste boekverfilmingen. Deze keer is de verfilming van het boek Transit te zien, geschreven door Anna Seghers. Zij schreef het boek in ballingschap. Het verhaal gaat over de Duitse vluchteling Georg, die vanuit Marseille een plek hoopt te bemachtigen op een schip naar Amerika. Het is 1942 en de Duitse troepen staan net buiten Parijs.

Georg heeft de nalatenschap bij zich van de schrijver Weidel, die zelfmoord pleegde om niet gearresteerd te worden. Georg doet zich voor als de schrijver en neemt zijn identiteit aan, om zo aan een visum te komen. En dan ontmoet hij Marie, de vrouw van Weidel, die al weken op haar man wacht. De film begint om 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur. Leden betalen voor een toegangskaartje 5 euro en niet-leden 7,50 euro. Ze zijn te bestellen via de website of aan de servicebalie in de bibliotheek aan de Kerkstraat 2.

Voor meer informatie en openingstijden: www.flevomeerbibliotheek.nl.